La Volta al Penedès júnior s'estrena amb triomf del brasiler Vinicius Rangel

28/07/2019
Carretera

La Volta al Penedès júnior s'estrena amb triomf del brasiler Vinicius Rangel

El brasiler Vinicius Rangel, recent incorporació de l’equip Valverde Team-Tierra Fecundis, ha estat el vencedor de la primera edició de la Volta al Penedès, prova per equips júniors organitzada pel Club Ciclista Catalunya-Barcelona amb quatre etapes entre els darrers 26 i 28 de juliol. Amb total de nou equips participants, Antiga Casa Bellsolà-Girona, Tot net-Terrassa, Quadis-Trek, Transluján-CC Mollet i cinc equips de la resta de l’estat, la cita ha superat una jornada amb la pluja com a gran protagonista i uns recorreguts molt ben rebuts per part dels participants en les quatre etapes de la cursa.

Després de la primera etapa liderava la prova el català Álvaro Robles (Tot net-Terrassa), imposant-se en un esprint reduït després de 100 quilòmetres entre Llorenç del Penedès i El Vendrell amb un grup d’escapats que en gran part acabaria jugant-se el triomf final de la prova.

La jornada de dissabte començava amb una contrarellotge per equips de 16,4 quilòmetres a Sant Sadurní d’Anoia que, a causa dels problemes causats per les pluges torrencials que van afectar diversos equips, va fer que els temps no comptessin a la classificació general, guanyant l’etapa els murcians de Valverde Team-Tierra Fecundis. El mal temps i l’estat de les carreteres també va fer que es retallés el recorregut de la tercera etapa, preparada a la tarda, que va acabar disputant-se sobre 48 quilòmetres amb triomf de Antonio Lozano (Auto Gomis) sense causar grans diferències a la general, que seguia liderada per Robles.

Les veritables diferències s’han fet a l’etapa de diumenge, una exigent jornada de 119,5 quilòmetres entre Vilafranca del Penedès i el Castell de Subirats, amb diversos ports de pas que ha donat el triomf el solitari a Vinicius Rangel després d’una jornada molt competida. El seu més immediat perseguidor ha estat Adrià Bartrina (Antiga Casa Bellsolà-Girona), que pujava al podi final com a millor català, finalment segon a la general en un podi final que completava Álvaro Polo (Cartagena-Patatas Pijo-Esetec). Rangel també dominava les classificacions de la muntanya i la regularitat mentre que el 5è classificat final, Joan Marín (Quadis-Trek), guanyava el premi a millor ciclista de primer any, i Antiga Casa Bellsolà-Girona el de millor equip.

Classificació final I Volta al Penedès:
1. Vinicius Rangel (Valverde Team-Tierra Fecundis) 6:51:47
2. Adrià Bartrina (Antiga Casa Bellsolà-Girona) a 0:31
3. Álvaro Polo (Cartagena-Patatas Pijo-Esetec) a 0:57
4. Francisco Muñoz (Transluján-CC Mollet) a 1:01
5. Joan Marín (Quadis-Trek) a 1:11
6. Ian Hosten (Auto Gomis-Sport Pursuits) a 1:15
7. Álvaro Robles (Tot net-Terrassa) a 1:22
8. Antonio Lozano (Auto Gomis-Sport Pursuits) a 1:30
9. David Valera (Cartagena-Patatas Pijo-Esetec) 1:30
10. Joel Villaverde (Auto Gomis-Sport Pursuits) a 1:43

  • Per equips: Antiga Casa Bellsolà-Girona
  • Muntanya: Vinicius Rangel (Valverde Team-Tierra Fecundis)
  • Regularitat: Vinicius Rangel (Valverde Team-Tierra Fecundis)
  • Catalans: Adrià Bartrina (Antiga Casa Bellsolà-Girona) 
  • General 1r any: Joan Marín (Quadis-Trek)
  • Totes les classificacions de la I Volta al Penedès.

Fotografia: Valverde Team-Tierra Fecundis