La Volta Ciclista al Montsià portarà les Grans Clàssiques a Ulldecona

20/08/2023
Carretera

La Volta Ciclista al Montsià portarà les Grans Clàssiques a Ulldecona

Continuant amb l'intens calendari d'estiu de carretera per a la categoria elit/sub23 a Catalunya, el pròxim dimecres 30 d'agost es disputarà a Ulldecona una de les proves més històriques del calendari: la 72a Volta Ciclista al Montsià, recuperada després de la pandèmia sota la organització de Promoevents. La prova forma part del calendari de les Grans Clàssiques-7è Trofeu Joan Casadevall, que encara la seva recta final després de la represa de la competició aquesta setmana amb el Trofeu Sant Bertomeu de La Sénia

El recorregut de la Volta al Montsià manté els 136 quilòmetres de recorregut dels darrers anys amb sortida i arribada al Carrer Major d'Ulldecona, fent quatre voltes a un circuit en què hi destaca l'ascens al Coll de les Bruixes en els primers compassos. La darrera temporada 2022, el vencedor va ser el costa-riqueny Jason Huertas, per davant de dues referències del ciclisme català com Benjamí Prades i David Gómez. Aquesta 72a edició marcarà les classificacions de les Grans Clàssiques de la Federació Catalana de Ciclisme i puntuació pel rànquing nacional RFEC.

Aquesta És una cursa del calendari tradicional del mes d’agost imprescindible al programa de festes d'Ulldecona. És per tant la seva tradició i continuïtat la que dona aquesta importància pel ciclisme català, sumat a la tradició de la Festa Major, amb el pas en cada volta per el centre de Ulldecona. El seu inici serà a les 9 hores al carrer Major i l’arribada prevista a les 12h del migdia.

L’organització lliurarà al finalitzar la prova un kit de dinar amb dos plats preparats per emportar gratuïtament a tots els corredors i directors. També es podrà seguir la cursa per Facebook.

Les inscripcions per aquesta 72a edició es tancaran la mitjanit del dissabte 26 d'agost.

Palmarès recent Volta Ciclista al Montsià:

  • 2022: Jason Huertas
  • 2021: Fran Muñoz
  • 2018: Savva Novikov
  • 2017: Benjamí Prades
  • 2016: Javier Chacón

Tota la informació i inscripcions de la 72 Volta Ciclista al Montsià.

Fotografia: Lluís Garcia Rovira