La Volta Ciclista a Catalunya ja té definit el seu recorregut pel 2023

21/10/2022
Carretera

La Volta Ciclista a Catalunya ja té definit el seu recorregut pel 2023

La 102ª edició de la Volta Ciclista a Catalunya, que es disputarà del 20 al 26 de març de 2023, ja té el seu recorregut definit amb la oficialitat de totes les poblacions que seran sortides i arribades de la cursa. Amb inici a Sant Feliu de Guíxols i final a Barcelona, la Volta recorrerà Catalunya amb moltes novetats respecte l’edició precedent.
 
De fet, en relació a la darrera edició, la 101, únicament es mantenen en el disseny del recorregut les poblacions d’inici i final de la cursa, i l’arribada en alt a La Molina. Sant Feliu de Guíxols repetirà per segon any consecutiu com a gran inici de la cursa, mentre que Barcelona posarà el punt i final a una edició exigent i variada. Així doncs, la Volta 102 tindrà nombroses novetats, com la sortida per primer cop d’Olost o l’arribada per primera vegada a Molins de Rei.
 
Els retorn de la Volta dècades després a Martorell (1994, darrera vegada) i Sabadell (2003, el darrer cop), així com tornar a Llívia (2018); i Mataró i Vallter (2021) després d’un any d’absència, seran bons motius per tal d’animar al públic  a viure “in situ” les etapes de la prova, que un any més tornarà a reunir els millors equips i ciclistes del món per carreteres catalanes.
La Volta de 2023 tindrà tres finals en alt per primer cop en molts anys, ja que als habituals de La Molina i Vallter -on sempre s’hi ofereix espectacle- s’hi suma un gran final a les Terres de l’Ebre. Amb sortida a Tortosa i arribada a Lo Port, els escaladors tindran un repte d’alçada en aquesta Volta. Els detalls de quilometratges i característiques de cada una de les etapes seran anunciats en la presentació oficial que es portarà a terme a principis de l’any 2023.

El millor ciclisme de carretera a nivell mundial tornarà a Catalunya del 20 al 26 de març, en una edició 102 dins el calendari UCI World Tour, amb els millors equips del món, que buscarà successor del darrer guanyador, el colombià del Bora - Hansgrohe Sergio Higuita.
 

Recorregut 102a edició Volta Ciclista a Catalunya:
  • Etapa 1 Sant Feliu de Guíxols – Sant Feliu de Guíxols 20 de març
  • Etapa 2 Mataró – Vallter / Setcases (Vall de Camprodon) 21 de març
  • Etapa 3 Olost – La Molina (Alp) 22 de març
  • Etapa 4 Llívia – Sabadell 23 de març
  • Etapa 5 Terres de l’Ebre (Tortosa – Lo Port) 24 de març
  • Etapa 6 Martorell – Molins de Rei 25 de març
  • Etapa 7.  Barcelona – Barcelona 26 de març