La “Volta” presenta una renovada 98a edició

12/03/2018
Carretera

La “Volta” presenta una renovada 98a edició

Aquesta tarda s'ha presentat a la sala d'actes de l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya la gran cita del ciclisme internacional en territori català, una “Volta” a Catalunya consolidada en el WorldTour que se celebrarà dels pròxims 19 al 25 de març amb els millors equips del calendari internacional. A més, aquesta 98a edició serà la d'un “any de canvis importants”, tal com ha anunciat el president i director de la prova, Rubén Peris.

En primer lloc, la cursa estrenarà la “Revolta”, prova femenina que es disputarà el diumenge 25 al matí al circuit de la muntanya de Montjuïc i que formarà part de la Copa Catalana de fèmines de la Federació Catalana de Ciclisme, per completar un cap de setmana que s'espera amb important participació després de la disputa el dia anterior del Gran Premi Jodofi Supermercats de Pals.

Per altra banda, la cursa catalana també ha estrenat patrocinador principal amb Cofidis, i uns nous dissenys de mallots a càrrec de la marca Gobik. A la vegada, aquests mallots mostren els patrocinadors que enguany participen de la “Volta”: hi haurà el mallot de millor jove (patrocinat per Loteria de Catalunya), el d'esprints intermedis (patrocinat per Feníe Energia), el de la classificació de la muntanya (patrocinat per Carrefour), el tradicional verd-i-blanc de líder de la general (patrocinat per Turisme de Catalunya) i un mallot de millor català que s'entregarà l'últim dia de la prova. Skoda o Named Sport, també han volgut unir el seu nom a la "Volta" en aquesta nova etapa.

Un any més, la participació que s'espera per la “Volta” és de primer nivell mundial pel que fa a corredors de grans voltes per etapes, i per ara han estat anunciats ciclistes del nivell de Nairo Quintana, Alejandro Valverde, Rigoberto Urán, Romain Bardet, Fabio Aru, Dan Martin, Thibaut Pinot, Tim Wellens, Wilco Kelderman... a més dels grans ciclistes catalans del moment, els recentment protagonistes de la París-Niça, Marc Soler i David De La Cruz, uns Jordi Simón i Eduard Prades que tenen els seus equips convidats i la possible presència del terrassenc Antonio Pedrero.

En aquest acte també s'han entregat les Medalles d'Honor de la "Volta" a Manel Gómez, Tomàs Parreu, Teo Cabaleiro, l'Estació de la Muntanya de La Molina, Pere Escobar i Paco Gálvez.

Aquestes són les etapes definitives de la “Volta” a Catalunya 2018:

  • 1a etapa. Calella – Calella, 152,3km,
  • 2a etapa. Mataró – Valls, 175,5km
  • 3a etapa. Sant Cugat del Vallès – Vallter2000 / Setcases (Vall de Camprodon), 199,2km
  • 4a etapa. Llanars (Vall de Campron) – La Molina (Alp), 170,8km
  • 5a etapa. Lívia – Vielha Val d'Aran, 212,9km
  • 6a etapa. Vielha Val d'Aran – Torrefarrera, 194,2km
  • 7a etapa. Barcelona (Monjuïc) – Barcelona (Monjuïc), 154,8km