La Volta a Tarragona recupera clàssics de cara a una nova edició d'èxit

11/06/2019
Carretera

La Volta a Tarragona recupera clàssics de cara a una nova edició d'èxit

Aquest cap de setmana del 15 i 16 de juny es disputarà en tres parcials la 57ª edició de la Volta Ciclista a Tarragona. La que és la cursa per etapes més antiga de l'estat espanyol (la primera edició data del 1908) ha passat per diverses fases i categories i els últims anys manté la seva aposta per la categoria màster, sempre un èxit de participació i organització que un cop més comptarà amb més de 200 participants entre màsters i elits inscrits per invitació.

La prova que organitza Promoevents repeteix comptarà amb tres etapes durant el cap de setmana: en primer lloc, repetirà completament el recorregut de la primera etapa, passant quatre vegades pel centre de La Pobla de Mafumet en els seus 81,5km. Amb tot, el canvi de l'etapa és que passarà a ser matinal, amb sortida a les 11h, perquè a la tarda es recupera la històrica cronoescalada al Castell de Sant Miquel d'Escornalbou (4,9km), que s'espera decisiva pel desenllaç de la general final de la prova. Per úlltim, diumenge canvia lleugerament el quilometratge del tercer i darrer parcial: 90km amb sortida i arribada a Reus amb la gran dificultat del Coll de La Creu (1ª categoria, km 58,5) pujant per la carretera de L'Albiol.

En la presentació de la Volta a Tarragona Màster, que ha tingut lloc aquest dimecres al Pavelló Olímpic Municipal de Reus, el regidor d'Esports en funcions a l'Ajuntament, Jordi Cervera, ha destacat que la Volta "és patrimoni de la ciutat, va néixer a Reus i es fa a Reus". "Segur que serà un èxit, qui vulgui veure ciclisme de qualitat que hi vagi a veure-la", explicava en l'acte també hi ha hagut la presència del director de la prova, Joan Carles Ferran.