L'equip Massi-Tactic femení presenta el seu projecte més internacional

20/01/2020
Carretera

L'equip Massi-Tactic femení presenta el seu projecte més internacional

El Massi-Tactic UCI Women’s Team, del Club Ciclista Baix Ter (Torroella de Montgrí, Girona), afrontarà amb un equip renovat la segona temporada de la seva història a la màxima categoria del ciclisme en ruta a nivell mundial, que organitza la Unió Ciclista Internacional (UCI). Les gironines es mantindran com a únic equip català del primer esglaó amb un conjunt que tindrà 15 ciclistes, quatre més que fa un any, després de renovar-ne sis i de fitxar-ne nou. El Massi-Tactic agafarà un caràcter internacional i per primer cop comptarà amb corredores estrangeres -procedents de Canadà, Paraguai, Polònia, Regne Unit i França- i també de la demarcació de Girona.
 
L’equip es va presentar a la seu de la Diputació de Girona amb l’ambició que el projecte creixi després de superar amb èxit l’any inicial, on en vuit mesos de competició va participar en curses per carretera de la UCI WorldTour, el primer nivell, del Calendari UCI Femení, el següent esglaó, i de la Copa d’Espanya i la Copa Catalana. La temporada 2020 arrencarà el febrer i els tècnics Manel Gonzalo i Àngel González, que segueixen, disposaran de cinc corredores estrangeres: Gabrielle Pilote-Fortin (Canadà), Agua Marina Espinola (Paraguai), Lauren Creamer (Regne Unit), Karolina Perekitko (Polònia) i Chloë Turblin (França). En l’àmbit estatal s’hi afegiran Isabel Martin, de Valladolid, i Nerea Nuño, de Gijón, mentre que les germanes Mireia i Ariadna Trias, de Mont-ras, seran les representants gironines de l’equip. D’altra banda, la barcelonina Patri Ortega, del filial, el Catema.cat, farà el salt definitiu al primer equip, que ha renovat Belén López, Tere Ripoll, Mireia Benito, Marina Isan i Noemí Ferré (corredores de Cadis, València, Tarragona, Lleida i Barcelona). En canvi, són baixa Sofía Barriguete, Nekane Gómez, Elisabet Escursell, Elisabet Llabrés, Cristina Aznar i Sandra Moral.
 
La presentació ha comptat amb l’assistència de Jordi Masquef (diputat d’Esports de la Diputació de Girona); Josep Pujols (representant Territorial de l’Esport de la Generalitat a Girona); Genís Pigem (regidor d’Esports de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí); Joaquim Vilaplana (president de la Federació Catalana de Ciclisme), Sergi Güell (president del Club Ciclista Baix Ter) i Mireia Trias (ciclista del Massi-Tactic). 

Joaquim Vilaplana ha apuntat que «per la Federació Catalana de Ciclisme és molt important que hi ha hagi un equip del màxim nivell perquè és a on totes les joves ciclistes de categories inferiors poden emmirallar-se, saben que si treballen poden arribar a aquesta categoria. És un orgull pel ciclisme català, l’equip s’ha renovat, ha pujat el nivell i per aquest 2020 hi veig molt optimisme», mentre que Sergi Güell ha explicat que «el primer any va ser complicat en l’àmbit esportiu i econòmic, però ens va servir per col·locar-nos en el rànquing UCI i ara tothom ens coneix. Aquest any hem fet un esforç per internacionalitzar l’equip i el calendari. Moltes corredores s’han fixat en nosaltres i per això n’hem pogut incorporar de nivell, esperem que es noti i tinguem bons resultats».
 
Les noies del Massi-Tactic, d’entre 19 i 35 anys, compten amb participacions en Campionats del Món i en els Jocs Olímpics de la Joventut, títols i podis en Campionats i Copes d’Espanya, i presències amb la selecció del seu país. Mireia Trias, la més jove, ha «agraït» en nom de l’equip «l’oportunitat de córrer a nivell internacional i nacional. Volem aprendre i arribar al màxim, el projecte és molt ambiciós i donarem el màxim de nosaltres».
  
Proves entre febrer i setembre i sortides a Xina, República Txeca, Bèlgica, Itàlia i França
La temporada començarà el 9 de febrer a la Volta a la Comunitat Valenciana i acabarà al setembre després d’una trentena de proves. El calendari provisional de l’equip inclou, com l’any passat, participacions a la UCI WorldTour, el Calendari UCI Femení, curses internacionals, la Copa d’Espanya i la Copa Catalana, amb sortides per tot l’Estat espanyol i desplaçaments previstos a la Xina, República Txeca, Bèlgica, Itàlia i França.
 
La temporada passada, el Massi-Tactic va sumar els primers punts a la categoria UCI després de participar en proves de la UCI World Tour com el Tour of Chongming Island a la Xina, la Madrid Challenge by La Vuelta i la Emakumeen Euskal Bira (Biscaia). A més, va prendre part en altres proves internacionals com el Lotto Belgium Tour (Bèlgica) i el Giro delle Marche in Rosa (Itàlia). D’entre els èxits, a més de la presència internacional per primer cop van destacar el tercer lloc de Mireia Benito al Campionat d’Espanya, els podis a la Copa d’Espanya -cinquè lloc de la classificació general- i el títol de la Copa Catalana, entre altres.

Més informació