Les curses de festa major omplen el carrer de Sants

03/09/2023
Carretera

Les curses de festa major omplen el carrer de Sants

El carrer de Sants (Barcelona) ha estat aquest diumenge 3 de setembre l’escenari d’una nova edició de les curses de festa major organitzades per la Volta a Catalunya. La jornada ha inclòs per primera vegada la disputa d’una carrera íntegrament femenina, que ha guanyat la corredora UCI Valeria Valgonen (Massi-Tactic).

Amb sortida davant la seu social de la Volta a Catalunya i un circuit de prop d’un quilòmetre pel carrer de Sants, la jornada ha començat a les 9.30 h amb la disputa del 46è Trofeu Quirze Martí, prova puntuable per a la Copa Catalana Cadet. Després de diversos atacs des del gran grup, Aitor Martínez (Purito-Tadesan-Núria) i Seff Van Kerckhove (PC Baix Ebre) han pogut obrir forat i s’han jugat la victòria en un esprint a dos que ha guanyat Aitor Martínez. El podi l’ha completat Yaroslav Prosandeev (PC Baix Ebre).

Desenvolupament similar en el 76è Trofeu Enric Armengol de Copa Catalana Júnior, en aquest cas amb un grup de quatre corredors que s’ha jugat la victòria final. Ilya Savekin (PC Baix Ebre) ha posat la venjança per part de l’equip ebrenc i s’ha imposat per davant de Marc Aranda (Autovivo Grup) i Lucas Olversa (Europa-Tadesan-Bluepower), que han completat el podi, i Adrià Regada (Tot Net), que ha tancat el grup capdavanter.

Deu minuts abans de les 12 del migdia ha arribat el moment més esperat de la matinal de ciclisme santsenc, amb la disputa de la 1a Cursa Ciclista Femenina de la Festa Major de Sants, que ha reunit el millor del ciclisme català amb diverses corredores UCI. Massi-Tactic ha buscat l’èxit amb insistència a través d’atacs de Patrícia Ortega, Estefanía Jiménez o Íngrid Ruiz, però finalment s’ha arribat a l’esprint entre un grup de 15 corredores i Valeria Valgonen ha fet bona la feina de l’equip. Laura Rodríguez (Laboral Kutxa) i Júlia Passarrius (Tot Net) han completat el podi de la prova.

El 45è Trofeu Antonio Andrés Sancho, de categoria elit masculina, ha tancat la jornada Aleix Saumell (Team MP Group) ha aconseguit la victòria en solitari. Saumell s’ha escapat a les últimes voltes d’un grup on hi rodaven, entre altres, Charlie Lewis (Islington Cycling Club) i Àlex Ulloa (Proton Cycling Academy), que l’han acompanyat el podi.

Les curses de la festa major de Sants, doncs, han fet un pas endavant afegint una nova prova a la jornada i entre les quatre categories han reunit prop de 200 participants.

Foto: Xevi Planas - Volta a Catalunya