Les Grans Clàssiques acaben amb les dues jornades de la Volta a la Garrotxa

01/10/2019
Carretera

Les Grans Clàssiques acaben amb les dues jornades de la Volta a la Garrotxa

El principal calendari elit/sub23 de la Federació Catalana de Ciclisme, les Grans Clàssiques-Trofeu Joan Casadevall, posaran el seu punt i final aquest cap de setmana 5 i 6 d'octubre amb la disputa de la Volta a La Garrotxa. La prova homònima i el 65è Trofeu Festes del Tura formaran un conjunt de dues proves que tancaran el calendari després d'onze cites iniciades el mes de març (Tota la informació i classificacions provisionals), encara amb tot per decidir abans d'un cap de setmana que, com sempre, tindrà un escenari privilegiat i una gran participació.

El veterà Josep Oriola (Portet Instal·lacions-Ixcor-Vic) lidera la classificació provisional de les Grans Clàssiques amb 292 punts pels 285 de Guillem Muñoz (Bike Kids-TBellès) i els 272 del líder sub23, Marc Brustenga (Vélo Club La Pomme Marseille), que són d'aquesta manera els principals favorits. Amb tot, donada la gran quantitat de punts en disputa també tenen opcions matemàtiques Diederick Deelen (Team SmartDry) i Álex Ruiz (Valverde Team-Tierra Fecundis), amb 232 i 231 punts, respectivament, així com el vencedor a Les Franqueses, el neerlandès Stephan Bakker (Team SmartDry), entre d'altres.

Sota la organització del Club Ciclista Bas i el Club Ciclista Olot Infantil, les dues proves comptaran un any més amb una classificació general amb premis específics. La primera jornada de competició (que s'iniciarà a les 16:00h del dissabte) serà la Volta a La Garrotxa (Tota la informació), amb un recorregut de 102 quilòmetres amb sortida i arribada a Sant Esteve d'en Bas on hi destaquen els ascensos al Coll de Condreu i l'Alt de Cantonigròs, dues dificultats de 2ª categoria repartides al llarg del recorregut. Per la seva banda, el matí de diumenge serà el torn del tradicional Trofeu Festes del Tura (Tota la informació), amb sortida i arribada a Olot, 119 quilòmetres de recorregut i la dificultat de l'Alt de la Cantineta en els darrers 5 quilòmetres.

La temporada passada, el francès Stefan Bennet va ser el vencedor final després de guanyar a Olot el diumenge, superant així al garrotxí Adrià Moreno (AVC Aix en Provence), guanyador en la jornada de dissabte i que també serà present aquest cap de setmana. El vigent campió català serà un dels grans favorits després de demostrar el seu gran estat de forma en les recents voltes per etapes disputades. Com sempre, el nivell de participació serà molt alt, amb la presència dels millors equips catalans i la participació internacional assegurada de diversos equips elit francesos.