Les llambordes de Juneda, a punt per la 59a edició del seu Critèrium de Festa Major

20/08/2023
Carretera

Les llambordes de Juneda, a punt per la 59a edició del seu Critèrium de Festa Major

El clàssic circuit urbà de Juneda (Lleida) acollirà el dilluns dia 28 d'agost el 59è Trofeu Vila de Juneda, prova emmarcada dins els Critèriums de la Federació Catalana de Ciclisme, i en la que hi prendran part ciclistes de categoria S23, elit, M30 i M40.

Aquesta veterana prova del calendari català, que organita el Club Ciclista Colla la Pedalada amb la col·laboració de l'Ajuntament de Juneda, és coneguda per les llambordes del circuit urbà en el seu tram de pujada, que li configuren un caràcter especial, així com per l'assistència de nombrós públic al disputar-se dins dels actes de la Festa Major de la localitat, i per les sucoses primes que es reparteixen durant la cursa (1000€ el 2022), a banda dels premis oficials.

La prova puntua per la Xallenge Garrigues juntament amb el Critèrium de les Borges Blanques, que disputarà la seva primera edició una setmana després. La puntuació s'establirà per la classificació scratx, essent el líder de la Xallenge el vencedor de la cursa a Juneda, al qual s'entregarà el maillot de líder. El vencedor final de la Xallenge Garrigues es dirimirà a la cursa de Borges Blanques el 4/9.

Els participants hauran de donar 40 voltes al circuit de 1,45 kms pels carrers de Juneda, fins a completar els 58 kms previstos. La sortida està prevista a les 17.00h al C/ La Font, a l'alçada del Bar La Font, i les inscripcions (limitades a 80 inscrits) estaran obertes fins dijous dia 24/08 a la mitjanit.

Fotografia: Maria Torres Ledesma