Lev Gonov, vencedor del 52è Trofeu Abelard Trenzano

11/07/2022
Carretera

Prop de 170 ciclistes es van reunit aquest dissabte 9 de juliol a Sant Pere de Ribes (el Garraf) per la disputa del 52è Trofeu Abelard Trenzano, històrica prova del calendari elit/sub23 de carretera català organitzat pel Club Ciclista G.E.R. que suposava l'inici d'unes setmanes frenètiques pel calendari de les Grans Clàssiques-6è Trofeu Joan Casadevall, que arribaven liderades pel rus Gleb Syritsa.

Justament va ser un company en el Club Ciclista Catalunya-Barcelona, el sub23 Lev Gonov, qui es va endur la victòria en solitari, amb tan sols 10 segons d'avantatge sobre un petit grup liderat per Benjamí Prades (Controlpack), segon classificat, i el rus Ilia Shchegolkov, que el van acompanyar en el podi final a la conclusió d'un recorregut que es va acabar reduint a una norantena de quilòmetres després d'una caiguda que va obligar a neutralitzar la cursa.

Ja a la primera volta del recorregut de 18,5 quilòmetres que marcava la cursa es consolidava l'escapada que decidiria la prova, on a banda de Gonov, Prades i Shchegolkov s'hi trobaven Arseny Nikorov, el britànic Samuel Painter (La Tova-Huesca La Magia), el francès Antoine Guedon (N3 Occitaine) i l'italià Simone Sanò (Drone Hopper Gsport). A 40 segons arribava el pilot principal amb una cinquantena de ciclistes, liderat per un Gleb Syritsa que mantenia així el liderat de les Grans Clàssiques abans de la disputa l'endemà del Critèrium del Vallès a Mollet.