Marc Brustenga signa el pòquer al Campionat de Catalunya

08/05/2021
Carretera

Marc Brustenga signa el pòquer al Campionat de Catalunya

El Campionat de Catalunya de fons en carretera té un nom en els darrers anys, i aquest és el de Marc Brustenga (Caja Rural-Seguros RGA). El de Santa Eulàlia de Ronçana, de 21 anys, ha tornat a demostrar el seu talent i ha aconseguit la victòria aquest a la 9ª edició de la Clàssica Isaac Gálvez, un triomf que l’ha fet tornar a vestir al mallot com a campió de Catalunya absolut. En una jornada emotiva, la Unió Ciclista Vilanova ha vist com un ex ciclista del club en la seva etapa cadet aconseguia el seu quart títol de campió català consecutiu.

Vilanova i La Geltrú acollia la 9ª edició d’aquesta gran clàssica en record a Isaac Gálvez, una cita ben especial amb els seus 128 quilòmetres de recorregut amb fins a 9 trams de camí rural pel Penedès que li donen una personalitat ja consolidada en el panorama amateur estatal. L’edició d’aquest 2021 comptava amb participació completa de 200 ciclistes, a més amb el condicionant especial de ser el Campionat de Catalunya de carretera d’enguany.

Campió absolut els anys 2018 (Memorial Abelard Trenzano, Sant Pere de Ribes), 2020 (Memorial Pere Vilardebò, Santa Eulàlia de Ronçana) i sub23 l’any 2019 (GP d’Òdena, 3r classificat absolut), Brustenga es presentava avui a la línia de sortida després de la suspensió d’última hora d’una prova de Copa d’Espanya a Galícia, fet inesperat que també ha permès la participació dels seus dos acompanyats en el podi del Campionat de Catalunya de l’any anterior, Raúl Rota i Pau Miquel (Lizarte).

Aquests semblaven els grans noms d’una cursa que ja es preveia batallada pel seu recorregut i la seva alta participació. Les expectatives s’han complert, amb constants talls que s’han anat succeïnt fins la resolució en un esprint d’una vintena de corredors. Llibert Sendrós (Controlpack-Badia), Jeroen Van Krimpen (Antiga Casa Bellsolà-Girona), Àlex Ulloa (Proton Cycling Academy), Diedrik Deelen (The Service Course), Pau Llaneras (Caja Rural-Seguros RGA) i Joseph Daniel Bonello (Equipo Oleka) formaven l’últim tall important en els últims 15 quilòmetres, però el reagrupament ha permès a Brustenga demostrar la seva velocitat, anticipant-se abans del darrer gir a la rotonda de la Ronda Ibèrica per alçar els braços amb una desena de metres d’avantatge respecte als seus rivals, encapçalats en el grup per Fran Rus (Aluminios Cortizo), Víctor Martínez (Electro Hiper Europa) i Benjamí Prades (Vigo-Rías Baixas), que amb la seva quarta posició ha aconseguit el títol de campió de Catalunya elit.

Per la seva banda en cinquè i sisè lloc han entrat el primer líder de les Grans Clàssiques d’enguany, Raúl Rota (Lizarte) i el està sent el seu gran rival a la Copa d’Espanya de Brustenga, Pau Miquel (Lizarte), que d’aquesta manera han calcat el podi del Campionat de Catalunya sub23 del darrer 2020.

"Tot i que inicialment no havia d’estar aquí, molt content de poder ser-hi per l’apreci que li tinc a la família Gálvez. Els dos anys de cadet vaig estar amb en Paco i els tinc molt d’apreci, et tracten com si fossin de la família. És una cursa molt maca, es gaudeix molt i a més s’adapta totalment a les meves característiques com a ciclista", ha dit un emocionat Brustenga, que ha regalat el seu mallot de campió català a Paco Gálvez. 

El català, que ha estat un dels grans noms de l’inici d’any del panorama estatal, liderant la Copa d’Espanya i guanyant l’Aiztondo Klasika, ha posat en valor el seu resultat per acabar d’encarar la temporada. "Ha estat una cursa molt ràpida. Amb l’ajuda del meu company d’equip, en Pau (Llaneras) hem pogut neutralitzar els quatre escapats que hi havia pràcticament a l'última curva i llançar l’esprint. Venia de dues curses que no m’havia anat tan bé per tema d’al·lèrgia i asma, i guanyar aquí m’ha anat bé per tornar a tenir bones sensacions i continuar amb la dinàmica amb què havia començat l’any", ha apuntat.

La 71ª edició del Gran Premi d’Òdena donarà continuïtat demà diumenge a un gran cap de setmana de ciclisme elit/sub23 a Catalunya.

9ª Clàssica Isaac Gálvez:
    1. Marc Brustenga (Caja Rural-Seguros RGA) 3:00:38
    2. Francisco Rus (Aluminios Cortizo) a 0:01
    3. Víctor Martínez (Electro Hiper Europa) a 0:01
    4. Benjamí Prades (Vigo-Rías Baixas) a 0:01
    5. Raúl Rota (Lizarte) a 0:01
    6. Pau Miquel (Lizarte) a 0:01
    7. David Domínguez (Globalia Artes Gráficas-Salamanca) a 0:01
    8. Tobias Perry (La Tova-Asesoría Almudeva) a 0:01
    9. Natxo González (ULB Sports) a 0:01
    10. Pablo Clavero (Huesca La Magia-Renault) a 0:01
Classificacions completes