Marc Brustenga, tercera diana de la temporada a Alcanar

02/05/2019
Carretera

Marc Brustenga (Vélo Club La Pomme Marseille) segueix demostrant del seu gran inici de campanya 2019. El vigent campió català de carretera va anotar-se aquest dimecres el seu tercer triomf de la temporada a la 22ª edició de la Pujada al Mirador d'Alcanar-Trofeu Germans Prades, que retornava al calendari nou anys després i ho feia homenatjant a Eduard i Benjamí Prades, germans canareus professionals amb els equips Movistar Team i Team Ukyo, el segon dels quals va poder ser present.

La prova, finalment ampliada a un recorregut de 116 quilòmetres per fer-la puntuable per les Grans Clàssiques-Trofeu Joan Casadevall tal com havia estat previst en el calendari de principi de temporada, va celebrar-se amb 20 voltes al circuit urbà, que van donar lloc a una cursa nerviosa i exigent per l'afegit de la pujada al Mirador d'Alcanar. Finalment, Brustenga es va poder imposar en solitari, sent acompanyat al podi pel valencià Javier Fuentes (Ginestar) i per Álex Martín (Kometa Cycling), el català que es troba en la seva campanya sub23.

Aquesta és la tercera victòria de la temporada en el calendari català d'enguany del jove de 19 anys, després de la social La Catalana de Peratallada i l'Aniversari del Club Ciclista Catalunya, victòria des de la qual lidera la Copa Critèrium en el seu segon any com a sub23. Brustenga, a més, després d'aquest resultat se situa tercer a la classificació general de les Grans Clàssiques, el principal circuit elit/sub23 del calendari català, amb 122 punts pels 145 del líder, un regular Álex Ruiz (Valverde Team-Terra Fecundis) que va ser 7è a Alcanar, i els 130 del vencedor a Les Franqueses, Stephan Bakker (Team SmartDry).