Mireia Benito, Laura Rodríguez i Marcel Pallarès certifiquen la seva victòria a la Copa Catalana 2021

25/09/2021
Carretera

Mireia Benito, Laura Rodríguez i Marcel Pallarès certifiquen la seva victòria a la Copa Catalana 2021

La 85ª edició de Gran Premi Ciutat del Prat ha estat el matí d'aquest dissabte 25 de setembre escenari final de la Copa Catalana per a les categories de fèmines elit/sub23 i júnior. Una seixantena d'inscrits han participat a la cita organitzada per la Agrupació Ciclista El Prat, amb el seu habitual recorregut a la Ronda Sud d'El Prat de Llobregat fins a finalment complir amb una distància propera als 70 quilòmetres, en una cursa ràpida on les bonificacions sempre són decisives.

Àlex Cano (Quadis-Trek Bicisprint) ha estat el vencedor de la prova, acompanyat al podi de la categoria júnior pel líder i vencedor final de la competició, Marcel Pallarès (Tot net-Terrassa) i de Pau Rodríguez (Tot net-Terrassa), primer classificat entre els corredors de primer any.  Per la seva banda, la campiona de la Copa Catalana sub23 Laura Rodríguez (Genesis Cycling) ha estat la vencedora de la cursa entre les fèmines, arribant en primer lloc en un pilot principal on també hi era, entre d'altres, la campiona elit Mireia Benito (Massi-Tactic).

D'aquesta manera, el calendari 2021 de la Copa Catalana tant de júniors com de fèmines arribaven al seu final, coronant els següents campions: la elit Mireia Benito (Massi-Tactic), que aconsegueix la victòria per segon any consecutiu, la sub23 Laura Rodríguez (Genesis Cycling) i el júnior Marcel Pallarès (Tot net-Terrassa), que ha vestit de líder a El Prat per primer cop després de coincidir les dues darreres curses amb la seva selecció pels Europeus i Mundials de ciclisme en pista d'aquest any.

Els vencedors de la Copa Catalana 2021:

  • Marcel Pallarès (Tot net-Terrassa), campió de Copa Catalana júnior: «Un bon any. És veritat que en aquesta part final m’ha costat agafar el ritme de carretera després d’estar tot l’agost amb la pista, entre concentracions i els viatges a l’Europeu i el Mundial. El canvi a la carretera també necessita una mica d’adaptació a les distàncies i tot. He notat el cansanci. Ara content de fer l'última cursa de la temporada, poder rodar amb aquest mallot groc que fins ara no havia pogut vestir. Estic content, ha sortit tot molt rodat. Havia guanyat a la Volta a Girona i des d’aleshores no havia pogut córrer cap Copa Catalana. Tant a Agullana com a Ripoll vam fer un treball d’equip espectacular, i amb la motivació a Ripoll que era més dur vaig poder aconseguir dues grans victòries. Tant a l’Europeu com al Mundial de pista he estat molt content amb les sensacions, crec que hem fet una bona feina. Segurament ha faltat un millor treball previ de planificació, ha costat una mica, potser especialment sent un any olímpic. Anem a les grans competicions sense el ritme internacional d’altres i això es nota. Ara el salt sub23 l’afronto amb ganes, ara vull descansar després d’un any llarg i estic amb ganes de seguir fent molta pista». (DECLARACIONS EN VÍDEO)

 

  • Mireia Benito (Massi-Tactic), campiona de Copa Catalana elit: «Estem contentes, com a equip hem pogut anar progressant. Sobretot, a nivell internacional, hem pogut anat complint els petits objectius que ens anàvem marcant i la valoració és positiva. A mitja temporada vaig agafar el Covid i vaig haver d’estar més de 10 dies parades. Em va suposar tornar a arrancar, pràcticament vaig fer una pre temporada express per poder disputar les últimes curses de la temporada. Encara crec que he pogut acabar la temporada. Cada any anem aconseguint petites fites, cada vegada més amunt i això sempre motiva. Després de tot l’esforç que hi ha el darrere, la victòria de la Copa d’Espanya o veure’m lluitant per elles com va ser a l’Ardèche sempre deixen un bon sabor de boca. Tot l’equip hem anat fent un pas endavant i això fa que totes treballem millor. Espero seguir en aquesta línia i seguir millorant, podent aconseguir objectius una mica més ambiciosos cada any» (DECLARACIONS EN VÍDEO)
  • Laura Rodríguez (Genesis Cycling), campiona de la Copa Catalana sub23: «Estic contenta amb l’any i amb la millora que he tingut. En aquest any després del Covid s’han notat les ganes de córrer i sempre és una alegria guanyar a casa. Era el meu últim any sub23, i l’objectiu era el de córrer sempre davant i pensant ja en el que em tocarà a partir d’ara. En pista crec que he fet també un pas, amb la victòria al Campionat d’Espanya absolut de puntuació i anant als Europeus per segon any. Al final, quan surts a córrer fora te n’adones que la diferència és molt gran amb certs països on estan molt més acostumats a la competició internacional. També per això crec que és important que les noies vinguem a córrer amb els júniors. Sé que moltes noies no els agrada córrer en proves com aquesta final de circuit, però crec que serveix molt per millorar la col·locació, agafar tècnica en grup i, a més, crec que és important que vinguem totes a córrer per demostrar que tenim nivell de sobres per tenir més curses pròpies. Experiències com la de la Volta a Portugal (amb la selecció catalana) també sumen, tot el que sigui córrer amb altres noies és positiu i s’aprèn. Crec que els resultats són el reflexe del bon ambient que vam tenir a la selecció: ens vam ajudar molt i va ser un gran grup».

Consulta les classificacions completes del 85è GP Ciutat del Prat.