Misser domina el Memorial Andreu Domènech de Vilassar de Mar (Fotografies)

07/06/2021

Aquest darrer diumenge 6 de juny va tenir lloc Cursa Ciclista Memorial Andreu Domènech de la Xallenge de veterans i Premi de Muntanya Memorial Pere Soler organitzada pel Club Ciclista Vilassar de Mar, amb el suport de la Federació Catalana de Ciclisme i l'Ajuntament de Vilassar de Mar.

El recorregut constava de 73 quilòmetres amb quatre ports de muntanya. La sortida es va efectuar des de l'Avinguda Eduard Ferrés, al davant de la piscina municipal, a les 10h del matí. La meta va ser en el mateix lloc, on es va fer l'entrega de trofeus, amb la presència i participació de l'alcalde Damià del Clot, del regidor d'esports Jordi Tapias, José Narváez, responsable de la secció Veterans de la Federació Catalana de Ciclisme, que també va participar a la cursa, i el nét i besnét d'Andreu Domènech.

Els ciclistes van procedir de Vilassar de Mar, Olot, Banyoles, Cassà de la Selva, Palafrugell, Barcelona, Centelles, Sant Boi, entre altres municipis. De Vilassar de Mar va prendre part a la cursa Jaume Caro. En total, van participar 137 ciclistes. Una bona part pertanyien a 16 equips. La resta prenien part a la cursa a títol individual, sense pertànyer a cap equip.

El campió de la cursa va ser Tomas Misser (Club Ciclista El Corredor), amb un temps d'1 hora, 51 minuts , 36 segons. Misser també va guanyar el Premi de Muntanya Pere Solé. Després de tota una vida a l'elit del ciclisme, guanyant campionats del món de descens, de mountain bike, i també campionats d'Espanya i d'Europa, Misser comença a ser ara un habitual a les curses de carretera, on es va proclamar campió de Catalunya màster 2020 a Torelló.

Per categories, els guanyadors són els següents: en Màster 60 José Nocete, (Club Ciclista Montornès), amb un temps de 01:54:08; en Màster 50, Eduard Vergés (RR Bikers Club), amb un temps de 01:51:36; en Màster 40, Tomàs Misser (Club Ciclista El Corredor) amb un temps de 01:51:36 i en Fèmines, la guanyadora va ser Elisabelt Escursell (Club Ciclista Meruelo, de Cantàbria), amb un temps de 02:03:18. En la classificació per equips, va quedar campió RR Bikers Club.

També hi va participar a la cursa l'actual campió d'Europa de veterans 50 José Madrigal (Campió Europa Master 50, RCB Motor Begues) i el campió de Catalunya Eduard Vergés (RR Bikers Club), que s'havia proclamat la passada setmana a Palafrugell. En fèmines, cal destacar que en segona posició va quedar Fiona Mangan, Irlanda , que forma part de l'equip Costa Brava-Mediterranean i en tercera posició, Ariadna Ciercoles, de l'equip GN6 TEAM.

Miquel Serra, president del Club Ciclista Vilassar de Mar, ha fet un balanç molt positiu de com ha anat la cursa, per l'alt nivell dels participants i el gran nombre de persones voluntàries i patrocinadors que han fet possible la cursa.

El 8è Memorial Josep Garcia de Vilablareix continuarà la Xallenge de Veterans el proper dissabte 19 de juny.