Muñoz i Van Krimpen s'imposen a Reus i Perafort

27/06/2021
Carretera

Aquest cap de setmana les competicions de carretera han tingut dues cites al calendari: el Trofeu Carlos Ferran de Reus (puntuable per la Copa Critèrium) i el 54è Gran Premi de Perafort (puntuable per les Grans Clàssiques), ambdues en el marc de la Xallenge Costa Daurada de ciclisme de carretera. El triomf final era pel jove Fran Muñoz (Team MP Group), el que fou guanyador de la Copa Catalana júnior l'any 2019, que suma així el seu primer gran triomf com a ciclista sub23.

Trofeu Carlos Ferran
Amb un recorregut de 115 kms, la prova celebrada divendres a Reus -la segona puntuable per la Copa Critèrium 2021- fou rapidíssima i es va cobrir a una mitjana de més de 44km/h. Un grup de tres escapats semblava que podien acabar jugant-se la victòria després de passar tres cotes de muntanya, però a pocs quilòmetres de l'arribada foren agafats per un grup d'unes 30 unitats per darrera que es va acabar jugant la victòria. El jove sub23 Francisco Muñoz (Team MP Group) fou el vencedor, amb un lleuger avantatge de 6" sobre Abel Balderstone (Valverde Team), mentre que Marcos Navarrete (Netllar Ale) va completar el podium. El mateix Muñoz s'emportava el GP de la Muntanya, mentre que Roger Puig (Equipo Oleka) era el millor a les Metes Volants. El Team MP group s'imposava per equips.

Amb aquest resultat, Francisco Muñoz es posa líder de la Copa Critèrium just abans que es disputi el gruix de proves previstes al calendari entre juliol i agost. La propera cita serà el 3 de juliol al memorial Josep Segú de La Garriga.

54è Gran Premi Sant Pere - Perafort
La setena cita del calendari de Grans Clàssiques - Trofeu Joan Casadevall es disputava diumenge a Perafort, amb un recorregut de 120 kms en total repartits amb 11 voltes a un circuit de 10,5 kms. Era a la volta 2 quan es formava una escapada que ha protagonitzat bona part de la cursa. A la volta 5 Jeroen Van Krimpen (Antiga Casa Bellsolà - Girona) se'ls hi ha unit i finalment ha estat el ciclista holandès qui s'ha acabat imposant en solitari a l'arribada. A l'sprint pel segon lloc Francisco Muñoz (Team MP Group) s'ha imposat al recent campió estatal elit Benjamí Prades (Vigo Rías Baixas) que ha finalitzat tercer. Tristan Cardew (Equipo Oleka) ha guanyat el GP de la Muntanya, entre que Àlex Ulloa (Proton Cycling Academy) s'ha endut les Metes Volants i Equipo Oleka ha estat el millor equip.

David Gómez (Antiga Casa Bellsolà Girona) ha entrat en 10a posició i manté el liderat de les Grans Clàssiques a manca de les dues darreres proves, però amb només 20 punts d'avantatge sobre Prades i 41 sobre David Domínguez (Globalia Artes Gráficas-Salamanca). La propera cita i penúltima del calendari serà el 48è Trofeu Sant Jaume dels Domenys el 24 de juliol.

Amb aquests resultats el vencedor final de la Xallenge Costa Daurada ha estat Francisco Muñoz (Team MP Group), per davant de Abel Balderstone (Valverde Team) i Jeroen Van Krimpen (Antiga Casa Bellsolà Girona).