Neix l'Escola de Ciclisme de Manresa, fruit de la col·laboració de l'EC Manresà amb l’Ajuntament

24/10/2017
Carretera - BTT

Neix l'Escola de Ciclisme de Manresa, fruit de la col·laboració de l'EC Manresà amb l’Ajuntament

D´un camp de beisbol a un circuit de ciclisme. Aquesta és la transformació d´un dels espais de la zona esportiva del Congost. Així, la capital del Bages creix en la seva oferta esportiva amb el naixement de l´Escola de Ciclisme de Manresa, impulsada per l´Esport Ciclista Manresà i l’ajuntament de Manresa, amb la col·laboració d´altres entitats de la ciutat.

Aquest nou projecte està adreçat a nens i joves de 4 a 14 anys que vulguin iniciar-se, formar-se i practicar el ciclisme. L´antic camp de beisbol del Congost, ara circuit de ciclisme, és un terreny tancat de 8.265 m2, ideal per a les noves activitats que s´hi volen fer, amb l´homologació de la Federació Catalana de ciclisme. Inicialment l’Escola, contarà amb un circuit de Pump Track i una pista perimetral de rodatge d’uns 500 metres. El projecte contempla en un futur una pista asfaltada, i un circuit de Trial, Ciclocròs i de BTT marcats. L’Escola començarà la seva activitat tots els dimarts i dijous de 18h a 20h.

Avui s'ha fet la presentació ´in situ´ amb la presència del regidor d´esports de l´ajuntament de Manresa Jordi Serracanta, del president de la Federació Catalana de ciclisme Josep Bochaca, la tècnica de la pròpia federació, l´exolímpica Marta Vilajosana, el president i vicepresidents de l´EC Manresà, Ferran Molina i Sebastià Catllà, respectivament, i qui portarà la direcció de l´escola (amb els corresponents monitors), l´exciclista professional Josep Jufré.