Presentada la 99a edició de la Volta Ciclista a Catalunya

30/01/2019
Carretera

Presentada la 99a edició de la Volta Ciclista a Catalunya

La 99a edició de la Volta Ciclista a Catalunya ha estat presentada en un acte a l’INEFC de Barcelona, on s’han descobert totes les novetats de la present edició, que tindrà lloc del 25 al 31 de març. Amb un recorregut atractiu i una participació de luxe, la “Volta” demostra que és un esdeveniment d’abast mundial.
 
Recorregut
El president de la Volta Ciclista a Catalunya, Rubèn Peris, ha anunciat tots els secrets del recorregut de la 99a edició. La “Volta” començarà amb duresa en l’etapa inicial de Calella, per vuitè any consecutiu inici de la prova. La segona etapa es viurà entre Mataró i Sant Feliu de Guíxols, que 25 anys després torna a rebre la visita de la cursa. Serà una jornada ideal per a sprinters o escapades. Les dues principals etapes de muntanya es decidiran a les estacions d’esquí de Vallter 2000 i La Molina, els ports que són finals en alt de la Volta. Així, la tercera etapa entre Sant Feliu de Guíxols i Vallter 2000 i la quarta entre Alp i La Molina començaran a definir quins ciclistes podran guanyar la “Volta” 2019. La cinquena etapa, amb sortida a Puigcerdà i arribada a Sant Cugat del Vallès, tornarà a ser una bona oportunitat per a esprinters o per les escapades, mentre que la sisena, per terres tarragonines entre Valls i Vila-seca es presenta com una jornada trencacames. Finalment, Barcelona tornarà a acollir la setena i darrera etapa, que ho decidirà tot, amb 8 voltes espectaculars per la muntanya de Montjuïc que posaran el punt i final a la 99a edició de la cursa, ple de figures internacionals.

Participació 
Ciclistes com el vigent campió del món i de la “Volta”, Alejandro Valverde, el guanyador de la Vuelta Simon Yates, el català Marc Soler, els francesos Romain Bardet, Thibaut Pinot o Warren Barguil, l’italià Fabio Aru, el colombià Rigoberto Urán, els belgues Thomas de Gendt o el jove talent Remco Evenepoel... entre molts altres, han planificat la Volta Ciclista a Catalunya dins del seu calendari per a la temporada 2019. Tot un cartell de luxe per a la tercera prova per etapes més antiga del món, després del Tour de França i el Giro d’Itàlia.
 
Repercussió i medalles d'honor
I és que la Volta Ciclista a Catalunya manté la seva essència i història, però evoluciona i es mostra al món com un gran espectacle esportiu. Fins a 190 països rebran imatges de televisió de la cursa gràcies a 30 difusors internacionals.
El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, ha tancat un acte que ha posat de relleu un cop més la fortalesa de la Volta Ciclista a Catalunya, acte al que també ha assitit el president de la Federació Catalana de Ciclisme, Joaquim Vilaplana.
 
Finalment, s’han entregat les Medalles d’Honor de la Volta Ciclista a Catalunya, que aquest any han estat pel periodista Josep Maria Garcia Planas, l’advocat i polític Joan Aregio, el Club Ciclista Campo Claro, l’Ajuntament de Calella i Lluís Senen, col·laborador de la “Volta”.
 
Consulta el recorregut i tots els detalls a https://www.voltacatalunya.cat/ca

[Foto: Volta Catalunya]