Presentat el Campionat de Catalunya CRI que es disputarà a Raïmat l'11 de maig

07/05/2024
Carretera

Presentat el Campionat de Catalunya CRI que es disputarà a Raïmat l'11 de maig

El pròxim dissabte 11 de maig, Raïmat (Lleida) acollirà un dels gran dies del ciclisme català del 2024: el Campionat de Catalunya CRI, una cita on totes les categories se citaran en la disputa dels campionats catalans de contrarellotge. Sota l'organització del Club Ciclista Terraferma, juntament amb el club Speed Republik i la Federació Catalana de Ciclisme, el campionat es disputarà en una jornada de tarda amb dos recorreguts en què es repartiran les diferents categories.

La competició s’iniciarà a les 15.00 hores, i hi prendran part totes les categories masculines i femenines, des de cadets fins a màster 60, així com la categoria paraciclisme, amb una participació que s'espera propera als 350 ciclistes. Concretament, les categories elit, sub23, màster 30 i 40 competiran en el recorregut llarg de 25,77 quilòmetres, mentre que les categories júnior, cadet, màster 50, 60 i paraciclisme ho faran en el curt de 12,67km.

El vicepresident de la Diputació de Lleida, Agustí Jiménez; la representant territorial de l’Esport a Lleida, Alt Pirineu i Aran de la Generalitat de Catalunya, Lourdes Ravetllat; el president de la Federació Catalana de Ciclisme, Joaquim Vilaplana; l’alcalde de Raimat, Ivan Fernández, i els organitzador de la prova Sergi Escobar i Arturo Santiveri, han participat aquest dijous en la presentació del Campionat de Catalunya de Ciclisme Contrarellotge Individual a la seu de la Diputació de Lleida.

La prova —que està organitzada pel Club Ciclista Terraferma, Speed Republik i la Federació Catalana de Ciclisme— compta amb dos recorreguts, un de curt que farà el recorregut Raimat-Sucs-Raimat, amb un total de 12,67 km, i un de llarg que s’iniciarà a Raimat, passarà per Sucs i Gimenells, i tornarà, novament per Sucs, fins a la línia d’arribada a Raimat, amb un total de 25,77 km, segons ha explicat Arturo Santiveri.

Joaquim Vilaplana ha apuntat que la prova és “important per a les Terres de Lleida, perquè la Federació compta amb un total de 500 esdeveniments al llarg de l’any, i en la disciplina de carretera, aquest és un dels més importants”. Per la seva banda,Sergi Escobar ha afegit que “tenim un territori privilegiat per aquest tipus de disciplines, amb poc trànsit, bones carreteres i bons paisatges. I ho aprofitarem per, en un futur, poder organitzar proves com el Campionat de Catalunya de fons en carretera”.

Les inscripcions per a totes les proves seran obertes fins la mitjanit del pròxim dimarts 7 de maig.

Fotografia: Diputació de Lleida