Prèvia dels campionats de Catalunya de CRI de Puigverd de Lleida

12/06/2018
Carretera

Prèvia dels campionats de Catalunya de CRI de Puigverd de Lleida

La vila de Puigverd de Lleida (Segrià) serà l’escenari definitvament dels Campionats de Catalunya CRI en categoria junior, S23, elit i paraciclisme masculins. Després dels entrabancs burocràtics i del treball de la Federació Catalana per cercar nova seu per la prova, seran les carreteres lleidatanes les que gaudiran de la CRI individual en un circuit exigent de 22,18 kilòmetres que portarà als ciclistes de Puigverd fins a la petita vila d’Aspa passant per Artesa de Lleida, i tornant sobre el mateix itinerari.

Es tracta d’un circuit amb alguns repetxons exigents: a la sortida d’Artesa de Lleida un de 1,2kms al 4% mig, l’accés al poble d’Aspa d’1km al 4,8%, i un cop es canvia de sentit per enfilar la tornada una rampa de 600m al 7,5%. Tot plegat sempre amb una primera meitat amb tendència a pujar, i un retorn a Puigverd de Lleida més ràpid i favorable, per acumular 280m de desnivell en global, aproximadament.

És important recalcar que els ciclistes hauran de circular obligatòriament només pel carril dret durant tota la prova, ja que anada i tornada es fan per les mateixes carreteres.

La sortida i l’arribada seran a la Plaça Major de Puigverd de Lleida, amb l’església de Sant Pere com a testimoni de les mateixes. La organització anirà a càrrec de la Federació Catalana de Ciclisme, amb el suport dels Ajuntaments de Puigverd de Lleida, Artesa de Lleida i Aspa, les associacions esportives de la zona, i alguns comerços locals, que s’estan exprimint al màxim per poder organitzar de la millor manera possible aquesta prova en el temps disponible.

La primera sortida serà a les 09.00h, i les inscripcions es tancaran avui dimarts dia 12 a mitjanit.

Inscripcions  Ordre de Sortida

[Foto cartell: Paolo Martelli]