Roger Pareta s'imposa a la 42a Cursa Ciclista del Llobregat júnior

04/06/2023
Carretera

Roger Pareta s'imposa a la 42a Cursa Ciclista del Llobregat júnior

La Cursa Ciclista del Llobregat ha celebrat aquest diumenge 4 de juny la seva 42a edició i ha tornat a reunir el millor ciclisme júnior de carretera català i espanyol. La prova, organitzada pel Club Ciclista Sant Boi i puntuable per a la Challenge Global de Ciclismo en Ruta 2023, ha mantingut el tradicional recorregut amb sortida des de Navàs i arribada a Sant Boi de Llobregat. 

Des dels primers quilòmetres de recorregut, un grup de vuit corredors ha marxat amb avantatge al capdavant i ha marcat el desenvolupament de la carrera. Roger Pareta i Albert Roca (Europa-Tadesan-Bluepower), Tito Pini (Sanse), Gerard Ginabreda (Finques Feliu), Jaume Lloret (Bathco), Jaume Figuls (Tot Net), Hector Celda (Gsport+Vatios) i Juan David Montoya (UCV Team) s'han entès a l'escapada i han col·laborat en tot moment per convertir en definitiu l'avantatge sobre el grup. En els ascensos encadenats a Vacarisses i Ullastrell ha estat Gerard Ginabreda, que el dissabte havia competit amb la selecció catalana a la Classique des Alpes, qui ha agafat el pes del grup i ha obert un avantatge de fins a tres minuts que ha sentenciat les opcions de victòria del gran grup.

Ja en el descens i la posterior aproximació fins a meta, els vuit escapats han vist que es disputarien entre ells la victòria i han preparat l'arribada. Roger Pareta ha fet bo el seu paper de favorit dins el seleccionat grup i s'ha imposat a l'esprint al carrer Pau Claris de Sant Boi, superant a Hector Celda i Gerard Ginabreda que l'han acompanyat al podi. Amb la victòria, Pareta també es situa com a líder general de la Challenge Global de Ciclismo en Ruta i agafa el mallot que en aquesta cursa ha vestit Pablo Torres (Sanse). Pareta, a més, s'ha adjudicat les classificacions de les metes volants, de millor català i la classificació per equips. La classificació de la muntanya ha estat per Tito Pini i el millor júnior de primer any ha estat Gerard Ginabreda.

42a Cursa Ciclista del Llobregat

  1. Roger Pareta (Europa-Tadesan-Bluepower) 2:40:21
  2. Hector Celda (Gsport+Vatios) m.t.
  3. Gerard Ginabreda (Finques Feliu) m.t.
  4. Jaume Lloret (Bathco) a 0:02
  5. Tito Pini (Sanse) a 0:02
  6. Jaume Figuls (Tot Net) a 0:02
  7. Albert Roca (Europa-Tadesan-Bluepower) a 0:08
  8. Juan David Montoya (UCV Tem Bikesports) a 0:08
  9. Diego Gutiérrez (Bathco) a 1:48
  10. Ivan Viladrich (PC Baix Ebre) a 1:48

Classificacions completes
Foto: Xevi Planas / CC Sant Boi