Sergi Darder s’imposa a la Modest Capell, final de les Grans Clàssiques que s'endú Benjamí Prades

02/10/2022
Carretera

Sergi Darder s’imposa a la Modest Capell, final de les Grans Clàssiques que s'endú Benjamí Prades

Un emocionant final va permetre a Sergi Darder (Drone Hooper GS Sport) aconseguir aquest dissabte 1 d'octubre la victòria a la tercera edició de la Gran Clàssica Modest Capell, que com ja és tradicional des de la seva creació va concloure el calendari de Grans Clàssiques - 6è Trofeu Joan Casadevall 2022, en una cita que també puntuava pel rànking RFEC. El jove ciclista, format al Club Ciclista Sant Boi, remata així amb victòria una gran temporada de debut en la categoria sub23. Per la seva banda, el veterà Benjamí Prades (Controlpack) es va emportar la general final després de les deu proves del calendari 2022.

Després dels actes protocolaris a la sortida en memòria del recordat ciclista torregrossí i de l’actuació del saxofonista Pep Poblet, fins a 123 ciclistes van prendre la sortida puntualment a les 15.30h per afrontar les tres voltes de 44kms previstes per enguany, fins a totalitzar els 132 kms previstos per l’organització de la cursa, portada de forma excel·lent pel CC Torregrossa.

Tot i els successius intents d’escapada, va costar molt que un grup agafés l’avantatge suficient com per poder jugar-se la victòria. Fou després del segon pas per la localitat de Puigròs quan l’alt ritme va estirar moltíssim el pilot, i a manca de 35 kms a l’arribada un grup de 13 unitats va agafar un lleuger avantatge amb la resta de participants. La presència de Benjamí Prades (Controlpack) i David Gómez (MP Group), els dos primers de la general i principals candidats a la victòria final de la general de Grans Clàssiques, provocava que el grup no s’acabés d’entendre.

Aquesta situació provocava constants intents d’escapada, fins que tres dels ciclistes més actius del dia s’escapaven a l’alçada del darrer pas per Sidamon: Sergi Darder (Drone Hopper GS Sport), Edgar Curto (Arabay Cycling) i Pol Hervás (Brocar Ale) tiraven endavant fins assolir un minut de diferència. El trio capdavanter va continuar fent camí mentre el pilot agafava el grup perseguidor passat Miralcamp.

Fou en el darrer ascens a Puiggròs quan Hervàs es despenajava, al temps que l’avantatge dels dos escapats en cap de cursa es reduïa a 30” a manca de 5kms a l’arribada. L’empenta del pilot, però, no fou suficient per impedir que Darder guanyés a Curto en l’esprint per la victòria, mentre Prades (7è) aconseguia el campionat de Grans Clàssiques entrant amb el pilot al qual Alejandro Gómiz (Suprmercados Froiz) donava temps completant el podi de la cursa.

En l'entrega de premis hi foren presents els familiars de Modest Capell, l'alcalde de Torregrossa Josep Mª Puig, el president del CC Torregrossa Carles Capell, el regidor d'Esports Xavier Bellmunt, el president de la FCC Joaquim Vilaplana i el Delegat de la FCC a Lleida Víctor Saiz. Amb aquests resultats, Benjamí Prades (Controlpack) recollia de mans del president de la FCC Joaquim Vilaplana el maillot de líder de la classificació general de les Grans Clàssiques - 6è Trofeu Joan Casadevall. El vencedor de les dues darreres edicions, David Gómez (MP Group) ha finalitzat segon a la general, mentre que Diedrick Deelen (Oleka) ha estat el tercer. 

3ª Gran Clàssica Modest Capell:

 1. Sergi Darder (Drone Hopper GSport Group) 3:02:04
 2. Edgar Curto (Arabay Cycling Friendly) m.t.
 3. Alejandro Gómiz (Supermercados Froiz) a 0:03
 4. Víctor Martínez (Drone Hopper GSport Group) a 0:03
 5. David Gómez (Team MP Group) a 0:03
 6. Abel Olivares (Esetec-Salazones Ricardo Fuentes) a 0:03
 7. Jonás Sancho (Huesca La Magia-Renault) a 0:03
 8. Benjamí Prades (Controlpack) a 0:03
 9. Juan Estevan (Ciclos Sabater) a 0:03
 10. Adrià Bartrina (Eiser-Hirumet) a 0:03
 • Esprints Especials Forn Macià: Pol Hervàs (Brocar Ale)
 • Metes Volants Romà Infraestructures: Víctor Martínez (Drone Hopper GS Sport)
 • GP Muntanya Sergi Capell: Pol Hervàs (Brocar Ale)
 • Millor S23: Sergi Darder (Drone Hopper GS Sport) 
 • Millor Elit: Edgar Curto (Arabay Cycling)
 • Millor M30: Oriol Cid (Olympia Cycles)
 • Millor lleidatà: Maurizio Sartori (Oleka)
 • Millor equip: Controlpack

Classificacions completes.

Fotografia: Raquel Aznar (@raquel_aznar_photography)