Sergi Monserrate, Laura Rodríguez i Estefanía Jiménez es coronen al Prat

23/09/2023
Carretera

Sergi Monserrate, Laura Rodríguez i Estefanía Jiménez es coronen al Prat

Una prova històrica en al calendari català com la 87ª edició del Gran Premi Ciutat de Prat, organitzat anualment per l'Agrupació Ciclista El Prat amb motiu de la celebració de la Festa Major del municipi baixllobregatí, ha estat l'escenari de la disputa de la prova final del calendari 2023 de la Copa Catalana Júnior Masculina i la Copa Catalana de Fèmines Elit i Sub23, que s'ha resolt amb victòries de Sergi Monserrate (Tot net-Terrassa), Laura Rodríguez (Laboral Kutxa-Fundación Euskadi) i Estefanía Jiménez (Massi-Tactic), respectivament. Prop d'un centenar de participants s'han reunit al nou circuit que l'organització havia preparat a la Ronda Sud del Prat de Llobregat, un circuit amb gran protagonisme pels entorns de l'Aeroport de Barcelona-El Prat que ha ofert de nou una cursa ràpida en què estaven en joc la gran majoria dels títols de Copa Catalana, que en els dos casos tancava el seu calendari 2023 després de set proves puntuables.

Sergi Monserrate defensava avui el seu liderat a la Copa Catalana Júnior seguit de ben a prop per Ivan Viladrich (Penya Ciclista Baix Ebre), a qui tenia a tan sols quatre punts a la classificació general. El del Tot net-Terrassa ha sabut anticipar-se i entrar en una escapada que ha marcat més de la meitat de cursa i s'ha acabat jugant la victòria, juntament amb el seu company d'equip Eric Fernández, Gerard Ginabreda i Marc Collell (Finques Feliu, equip vencedor de la jornada), Martí Pratginestós (Europa-Tadesan-BluePower) i Marc Aranda (Autovivo Grup). Finalment, amb la general assegurada, Montserrate ha pogut a més ser el més ràpid del grup a l'esprint final i aconseguir la doble victòria al Prat de Llobregat. Amb tot, els júnior tindran una cita per etapes el pròxim cap de setmana amb la Challenge del Vallès.

Entre les fèmines, Laura Rodríguez (Laboral Kutxa-Fundación Euskadi) ha estat juntament amb la canadenca Isabella Bertold (Instafund Pro Cycling) tota la cursa donant la cara al grup principal juntament amb el pilot júnior, aconseguint així una victòria que també li permetia superar a la classificació general a la campiona catalana Ingrid Ruiz (Massi-Tactic), que defensava avui el liderat absolut. Rodríguez, que ha consolidat el seu resultat en la segona meitat de temporada (amb un gran segon lloc al Bicircuit i victòria a la 1ª Cursa Femenina de Santa) acaba així de gran manera la seva primera temporada completa competint en un equip UCI, també consolidada a l'elit estatal del ciclisme en pista (vigent campiona d'Espanya d'òmnium i scratch i fixa en la selecció espanyola absoluta). Entre les sub23, Júlia Passarrius (Tot net-Terrassa) era la millor classificada del dia, per davant d'una Estefanía Jiménez (Massi-Tactic) que en el seu primer any en la categoria sentenciava la seva victòria a la Copa Catalana sub23.

La prova ha servit també com a homenatge a Francisco García Sevilla, conegut com a Francisquillo, president d’honor de l’Agrupació Ciclista el Prat que ens va deixar ara fa un any, poques hores després del Gran Premi Ciutat del Prat 2022.

Campions Copa Catalana 2023:

  • Elit femení: Laura Rodríguez (Laboral Kutxa-Fundación Euskadi)
  • Sub23 femení: Estefanía Jiménez (Massi-Tactic)
  • Júnior masculí: Sergi Monserrate (Tot net-Terrassa)

Copa Catalana Fèmines Elit/Sub23 2023.
Copa Catalana Júnior 2023.

87è Gran Premi Ciutat del Prat:

Júnior masculí:

  1. Sergi Monserrate (Tot net-Terrassa)
  2. Martí Pratginestós (Europa-Tadesan-BluePower)
  3. Gerard Ginabreda (Finques Feliu)

Fèmines elit:

  1. Laura Rodríguez (Laboral Kutxa-Fundación Euskadi)
  2. Isabella Bertold (Instafund Pro Cycling)
  3. Patrícia Ortega (Massi-Tactic)

Fèmines sub23:

  1. Júlia Passarrius (Tot net-Terrassa)

Classificacions completes del 87è Gran Premi Ciutat del Prat.