Súria acull diumenge el Campionat de Catalunya de fèmines i cadet

15/09/2020
Carretera

Súria acull diumenge el Campionat de Catalunya de fèmines i cadet

Aquest diumenge 20 de setembre, fèmines i cadet tenen el seu Campionat de Catalunya de fons en carretera amb la disputa de la 4ª edició de la Cursa Vila de Súria. La Unió Ciclista Mig-Món Súria organitza la cita matinal, que comptarà amb dues curses: la dels cadets masculins i la prova de fèmines, en què elit/sub23, júniors i cadets recorreran diferents distàncies.

Els cadets seran els primers en prendre la sortida a les 10h amb un recorregut circular de 50 quilòmetres que comença amb l'exigent pujada camí de Castelladral i Serrateix per posteriorment afrontar la baixada direcció Navàs per Viver i finalment afrontant l'Alt de les Vilaredes, coronant-se a 9 quilòmetres de la línia de meta des de Balsareny per tornar cap a Súria, on estarà situada la línia de meta.

En el cas de les fèmines, el recorregut serà de 68,9 quilòmetres, afegint-hi una altra pujada a l'Alt de les Vilaredes de sortida per, des de Balsareny, pujar des de Navàs direcció Castelladrall i allà recuperar el recorregut de la cursa cadet, per la qual cosa Vilaredes seguirà sent el jutge a la part final. Les participants júniors s'incorporaran a cursa al quilòmetre 14,8, a Balsareny, mentre que les cadets ho faran directament a Castelladrall, al quilòmetre 29,2.

La directora tècnica de la Federació Catalana de Ciclisme Marta Vilajosana posa en valor el fet "que el Campionat de Catalunya és actualment la única cursa que les fèmines poden disputar soles, sense companys masculins. Aquest és l'objectiu que hem de mirar d'aconseguir poc a poc". A més a més, destaca especiament "el bon nivell de les ciclistes cadets fèmines. Tenim una fornada de cadets molt prometedora, amb ciclistes potents" i igualment els cadets masculins, on preveu "una cursa molt disputada, amb molts outsiders a la victòria. Segur que es viurà una bona jornada de ciclisme".

Per la seva banda Ricardo Villar, president de la Unió Ciclista Mig Món de Súria mostrava la seva satisfacció "perquè la Federació Catalana de Ciclisme ja fa 5 anys que confia en nosaltres per la organització d'algun Campionat de Catalunya". Sobre els recorreguts deia "la prova cadet té un recorregut inèdit, que probablement es decidirà a l'Alt de les Vilaredes" situat a 9kms de meta, mentre que les fèmines "tindran un recorregut per elles soles i més exigent, amb alguna rampa amb un percentatge elevat vora Sant Cugat del Racó". Al mateix temps no es volia oblidar de "la inestimable i necessària col·laboració de l'Ajuntament de Súria, sense el que no podriem tirar endavant les curses".

Júlia Casas (elit), Mireia Trias (sub23), Laia Burdoy (júnior) i Estefanía Jiménez (cadet) van ser les vencedores al Campionat de Catalunya celebrat la temporada passada al Trofeu Primavera d'Olot, la mateixa jornada en què es disputava la prova del Campionat de Catalunya cadet en què s'imposava l'actual júnior Marcel Pallarès. Casas també va ser la campiona de Catalunya l'any 2018, mentre que el 2017 el títol era per a Mercè Pacios.