Triomf nord-americà en l'estrena del 1r Critèrium Terraferma

12/02/2023

Aquest dissabte 11 de febrer es va viure al Circuit d'Alcarràs (Segrià) l'estrena d'una nova cita del calendari de carretera català: el 1r Critèrium Terraferma,  cita de categoria open social organitzada pel Club Ciclista Terraferma en motiu de la celebració del 40è aniversari del club. Amb una inscripció de prop de 115 ciclistes, els participants van realitzat entre 20 i 13 voltes al circuit automobilístic segons les diferents categories.

La victòria de la prova va ser per al nord-americà Liam Flanagan (Kelly Benefit Strategies), tot un campió d'Estats Units de critèrium que va saber resoldre la prova per davant de l'urgellenc Arnau Solé (Controlpack), que va plantar cara als ciclistes nord-americans i va ser segon al podi, mentre que tercer era el vencedor sub23 Patrick Welch, també membre de l'equip Kelly Benefit Strategies.

La prova va comptar amb prop d'una quinzena de participants fèmines, entre les quals es va endur la victòria la polonesa Karolina Perekitko (Team Groupe Abadie) per davant de la seva companya d'equip Ilona Feytou i de la lleidatana Iris Gómez (Massi-Tactic), tercera classificada al podi final.

El calendari de proves socials de carretera catalana continuava aquest diumenge amb la disputa del XII Gran Premi Social Baix Penedès i la 1a edició de la Yari's Route.