Baestaens i Nuño guanyen un ciclocròs de nivell europeu a Manlleu

03/11/2018
Ciclo-Cross

Baestaens i Nuño guanyen un ciclocròs de nivell europeu a Manlleu

La quarta prova de la Copa Catalana de CX s’ha disputat aquest dissabte 3 de novembre al Trofeu Joan Soler de Manlleu, que oferia la primera de les dues cites d’un cap de setmana de ciclocròs de primer nivell internacional per terres osonenques. El belga Vincent Baestaens (Team Vinnie) i la asturiana Aida Nuño (Río Miera-Cantabria) s’han endut les victòries elit en una matinal que ha permès gaudir d’unes curses precioses en un circuit en un estat ideal.

La proximitat de dues proves amb puntuació UCI (demà es repetirà a Vic) ha atret una participació espectacular, amb la participació dels principals corredors de nivell estatal, com Felipe Orts, Aitor Hernández, Javier Ruiz de Larrinaga, Kevin Suárez, el campió d’Espanya Ismael Esteban o el jove colomenc Jofre Cullell, acompanyats de diversos corredors d’alta experiència internacional com els belgues Vincent Baestaens, Dieter Vanthourenhout i Wietse Bosmans o el francès Francis Mourey. El mateix passava en la categoria femenina, on la campiona estatal Aida Nuño estava acompanyada per la també asturiana Lucía González, les catalanes Mercè Pacios i Mayalen Noriega, juntament amb destacades corredores belgues com Suzanne Verhoeven.

Des dels primers compassos de la cursa elit/sub23, la última de la jornada, ha estat l’alacantí Felipe Orts (Ginestar-Delikia) qui marcava el ritme intentant seleccionar el grup en un circuit que s’ha demostrat ràpid, i cap a la segona volta ja s’ha aconseguit destacar amb els belgues Vincent Baestaens i Dieter Vanthourenhout i el francès Francis Mourey. Han estat ells qui s’han disputat les places de podi, decidides pràcticament en els darrers compassos de la cursa en favor de Baestaens (Team Vinnie), vencedor la setmana passada d’una altra prova internacional a la prova de Copa d’Espanya d’Elorrio (País Basc).

El català Jofre Cullell (Megamo) ha fet una gran cursa, molt sòlida i anant a més, i ha acabat sent el primer sub23 i millor català amb la 7a posició final, lluitant en la segona meitat de la cursa per disputar entre els cinc primers, perseguint el campió d’Espanya Ismael Esteban i a Kevin Suárez, que l’han precedit en la classificació. Per la seva banda, 5è sub23 i 19è final era Pol Hernández (Esteve).

Un guió semblant seguia la prova femenina, on també repetia triomf de la setmana passada la sis vegades campiona d’Espanya de l’especialitat, Aida Nuño (Rio Miera-Cantabria), que superava en el mateix esprint final a la també asturiana Lucía González (Nesta) després de deixar enrere en l'última volta a la belga Joyce Vanderbeken, en una prova en què Mercè Pacios (Catema.cat) ha estat la millor catalana en 11a posició. En categoria júnior, el càntabre Gonzalo Inguanzo (Ginestar-Delikia) ha fet valer el seu domini recent a la Copa d’Espanya per endur-se al victòria.

Demà diumenge es disputarà al GP Ciutat de Vic (Calendari complet i classificacions de la Copa Catalana de CX) una nova prova de categoria internacional UCI C3, que comptarà amb una participació pràcticament idèntica, amb un ciclocròs de primer nivell europeu a casa.

Guanyadors per categories (classificacions completes de totes les categories):

  • Elit: Vincent Baestaens (Team Vinnie)
  • Fèmines: Aida Nuño (Río Miera-Cantabria)
  • Sub23: Jofre Cullell (Megamo)
  • Júnior: Gonzalo Inguanzo (Delikia-Ginestar)
  • Màster 30: Josep Chavarria (Corvi) i Lilian Soriano (Edelweiss)
  • Màster 40: Arnau Rota (BikeTraining)
  • Màster 50: Pere Joan Roig (Vila Bike's Club)
  • Màster 60: Bernat Del Pino (Bicicletes Segú)
  • Cadet: Alain Suárez (Nesta) i Sara Méndez (Relber)
  • Classificacions de les categories de promoció.