El Campionat d'Espanya de CX deixa il·lusionants aprenentatges per la selecció catalana

13/01/2020
Ciclocròs

El Campionat d'Espanya de CX deixa il·lusionants aprenentatges per la selecció catalana

La Illa das Esculturas (Pontevedra, Galícia) ha estat per segon any consecutiu la seu del Campionat d'Espanya de ciclocròs que s'ha disputat aquest cap de setmana, on la selecció catalana s'hi ha desplaçat amb quinze seleccionats entre les categories cadet i elit que han donat un rendiment notable en unes curses d'alt nivell.

Dissabte va ser l'espai per les proves de les categories més joves, en què es van poder viure uns resultats il·lusionants, com la 5ª plaça per Adrià Franquesa a la prova cadet masculina, en lluita a l'esprint que buscava la medalla, en una prova en què també hi van ser Joan Cadena (10è) i Jaume Villar (39è). En la prova cadet femenina, el rendiment també va ser notable amb la 7ª plaça de Nicole Castillo, la 9ª de Laia Bosch i una amarga 20ª per Marta Cano, amb molt mala sort amb les caigudes quan rodava a les primeres posicions.

Per la seva banda, també es vivia un doble top10 de la selecció catalana a la prova júnior masculí, tots dos en el seu primer any en la categoria: 9è era Marc Masana, un any després de la medalla cadet en el mateix escenari, 10è Nil Solà i 43è, Juan Pérez. El mateix dissabte també es disputaven les proves màsters, amb plata i bronze a la prova màster 50 dels catalans Joan Antoni Asensio i Pere Joan Roig.

Per la seva banda, diumenge era l'hora de les categories reines. La prova sub23 masculí va ser la que va deixar a la delegació catalana més a prop de la medalla amb el 4t lloc de Jofre Cullell i el 12è de Marc Romero. Cullell, campió l'any 2018 i subcampió la passada campanya, sortia d'una lesió que li havia impedit la presència al Campionat de Catalunya, ha estat lluitant per medalles i penalitzat per una inoportuna punxada.

Per la seva banda, les proves elit tancaven el campionat, amb el 15è lloc d'Albert Poblet i 23è de Xavier Ariza a la prova masculina, i la 7ª posició de Sara Gay i 8ª de Jordina Muntadas a la prova femenina.

[Fotografia: RFEC]