Excel·lent debut del CX La Seu a la Copa Catalana, amb victòries de Muntadas i Cullell

01/12/2019
Ciclocròs

Excel·lent debut del CX La Seu a la Copa Catalana, amb victòries de Muntadas i Cullell

La Seu d’Urgell s’ha estrenat a la Copa Catalana de Ciclocròs (Tota la informació) de forma excel·lent amb un circuit molt complert al Parc del Valira de la capital alt urgellenca, en un dia fantàstic des del punt meteorològic, i amb la participació d’uns 250 ciclistes entre totes les categories, destacant també la presència dels professionals de carretera Marc Soler (Movistar) i Luis León Sánchez (Astana), així com de l’ex-professional de la BTT José Antonio Hermida.

La única cita lleidatana del principal calendari de la modalitat, organitzada per l’Sprint Club Andorra juntament amb el Velo Cafè de la Seu i amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, ha tingut a Jofre Cullell (Megamo Factory Racing) com a gran dominador. El ciclista de Santa Coloma de Farners ha aconseguit la seva segona victòria consecutiva després de guanyar la setmana passada a la prova de casa liderant la prova des de la sortida anant-se’n en solitari i fent tota una exhibició de facultats i tècnica. D'aquesta manera, s’ha endut la victòria absoluta davant del líder de la competició en categoria sub23 Marc Romero (BG Team 100% Natural) i d'Oliver Avilés (La Purito Andbank), que ha estat el primer classificat elit. Tant Soler com Luisle, que ja havien participar a Manresa, han entrat entre els deu primers, igual que un Hermida que ha fet bones les habilitats que en el seu dia el portaren a ser dominador català de la disciplina.

Entre les fèmines, la reconeguda Clàudia Galícia (Megamo Factory Team) ha estat la protagonista de la primera part de la cursa, en la que marxava destacada del grup. Però per darrera Jordina Muntadas (Corvi Team) li ha anat retallant distància fins enxampar-la a falta de 2 voltes i sobrepassar-la per acabar emportant-se la victòria final. Sandra Heredero (Cicles Vic) ha completat el podium femení.

Com és habitual, també s’han disputat les proves de promoció amb una vuitantena d’inscrits, que han demostrat la seva perícia en aquesta modalitat, i que han rebut els premis de mans de Joaquim “Purito” Rodríguez. L’alcalde de la Seu Jordi Fàbrega, el regidor d’Esports Carlos Guàrdia, el delegat federatiu Xavi Costa i el responsable de la Comissió de Ciclocròs Pere Uyà, també han assistit a la prova i entrega de premis.

El calendari català de ciclocròs continuarà el proper diumenge 8 de desembre a Sant Joan Despí, amb les inscripcions ja obertes.

Classificació CX La Seu d'Urgell:
1. Jofre Cullell (Megamo Factory Team) 1:01:35
2. Marc Romero (BGTeam 100% Natural) a 2:49
3. Oliver Avilés (La Purito-Andbank) a 3:03
4. Albert Poblet (Portat Instal·lacions-Ixcor-Buff) a 4:04
5. Gabriel Roger (Sismic Wear) a 4:25
6. Pau Costa (Biking Point) a 4:28
7. Marc Soler (Movistar Team) a 4:30
8. Luis León Sánchez (Astana) a 4:41
9. José Antonio Hermida (Club Poliesportiu Puigcerdà) a 5:03
10. David Pons (3HM Club Esportiu) a 5:08

1. Jordina Muntadas (Corvi Team) 46:20
2. Clàudia Galicia (Megamo Factory Team) a 0:33
3. Sandra Heredero (Cicles Vic) a 1:54
4. Júlia Pujol (Catema.cat) a 1 volta
5. Lilian Soriano (Edelweiss Laguarta Bikes) a 1 volta

Per categories, els vencedors/es han estat:

  • Cadet: Nicole Castillo (Bicicsprint EC) i Adrià Farnquesa (Jufré Vic ETB)
  • Junior: Nil Solà (Corvi Team)
  • S23: Júlia Pujol (Catema.cat) i Jofre Cullell (Megamo Factory Racing)
  • Elit: Jordina Muntadas (Corvi Team) i Oliver Avilés (La Purito Andbank)
  • M30: Lilian Soriano (Edelweiss Laguarta) i David Quiles (Corvi Team)
  • M40: Carmen Medina (Medina CC) i Marc Clapes (Corvi Team)
  • M50: Pere Joan Roig (Vila Bike’s)
  • M60: Bernat del Pino (Les Franqueses UC)
  • Classificacions completes de totes les categories.
  • Classificacions de les proves de categories de promoció.

[Foto crèdits: Ferran Garcia]