Bona jornada del ciclisme català a Xàtiva

08/01/2022
Ciclocròs

Bona jornada del ciclisme català a Xàtiva

La Selecció Catalana de CX, integrada per 18 ciclistes i els tècnics Pere Uyà i Carles Torrent, va arrancar divendres la seva participació als Campionats d'Espanya de Ciclocròs de Xàtiva amb el Team Relay. L'equip conformat per Josep Chavarria, Roc Cubí, Nil Solà, Silvia Cuatrecasas, Carlos Gámez i Àlex Ruiz, després d'una bona sortida i un primer relleu en 2a posició, es va veure condicionat per una caiguda d'Àlex Ruiz que va complicar molt les opcions de la selecció al podi, finalitzant en 5a posició a 41" de la vencedora Galícia. En canvi, les medalles dels seleccionats Josep Chavarría i Roc Cubí, campió màster 30 i subcampió cadet respectivament, han marcat la segona jornada de competició.

La jornada de dissabte s'ha iniciat amb les curses de les categories màster masculines, en les que ha destacat l'excel·lent cursa de Josep Chavarria en M30, imposant-se en la prova i aconeguint el campionat estatal M30B, que sumats als èxits en la Copa Catalana i el Campionat de Catalunya, aixi com a altres podis en al Copa Espanya, li han permés signar una temporada hivernal pràcticament perfecta. A banda, el ciclisme català ha aconseguit 3 medalles més: en categoria M50A Francesc Xavier Carnicer (Massi CC) i Joan Antoni Asensio (Trevol Bikesports) han pujat al podi com a 2n i 3r; mentre que en categoria M50B el campió de la Copa Catalana 2021 de la categoria, Emilio Vivian (Sant Cugat CC), aconseguia el 2n lloc. 
 
La jornada de tarda incloia en el programa la disputa de les curses de cadets fèmines, juntament amb les màsters, i cadets masculins. Entre les fèmines, l'actuació de les seleccionades ha estat notable, en una cursa dominada per les ciclistes gallegues que no han donat gaires opcions a les seves rivals. Sílvia Cuatrecasas s'ha sobreposat a una mala sortida per anar remuntant posicions i, tot i que ha arribat a rodar aprop del grup perseguidor de la guanyadora Maria Filgueiras, s'ha anat distanciant fins que per darrera la balear Neus Capella l'ha atrapada, fent juntes la part final de la cursa i finalitzant la vencedora de la Copa Catalana en un bon 6è lloc. La polivalent Kyra Galí s'ha defensat més que bé en una especialitat que cada cop li dona més alegries, i acaba la temporada amb el Campionat català i un 8è lloc avui als estatals. Per la seva part, Mireia Padrós ha fet una cursa de menys a més per acabar en un bon 13º lloc. Marina Javierre (BMX Terrassa) ha finalitzat 21ª. 

Pel que fa a la cursa cadet masculina, el jove Roc Cubí ha signat una darrera volta memorable per atrapar al grup que perseguia al líder i finalitzar de forma pletòrica en segona posició. Tot i la mala sortida en la que no ha pogut calar de primeres, el jove vencedor de la Copa Catalana i del Campionat de Catalunya en el seu primer any cadet, s'ha sabut sobreposar i suma una medalla estatal molt valuosa al seu bon any de CX, en què ja havia aconseguit una important victòria a la Copa d'Espanya de Karrantza. Els altres seleccionats s'han vist condicionats per l'alt trànsit a la sortida en una cursa amb 98 ciclistes i han estat lluitant pera avançar posicions: Martí Martínez ha finalitzat en 13º lloc i Aleix Casanovas en 15º lloc. Martí Carrillo (Santvi CE) ha acabat 11º.

La jornada de diumenge, que tancarà els Campionats, s'iniciarà amb la cursa junior masculina amb la participació de Carlos Gámez, Ivan Viladrich i Adrià Franquesa a les 09.30h. A les 10.30h serà el torn de Lluc Coma i Nil Solà a la cursa S23 masculina; mentre que la sortida de la cursa junior, S23 i elit fèmines arrancarà a les 11.55h amb les nostres juniors Nicole Castillo, Laia Bosch i Marta Cano i l'elit Jordina Muntadas. Finalment, a les 13h s'iniciarà la cursa elit masculina amb Àlex Ruiz i Xavier Ariza a la graella de sortida. Totes les curses es podran seguir en streaming en directe al canal Youtube de l'Ajuntament de Xàtiva, i també podeu seguir l'actualitat als perfils socials de la FCC.

Resultats Selecció Catalana (divendres i dissabte)

  • Team Relay: 5º
  • Josep Chavarria: 1º M30B
  • Sílvia Cuatrecasas: 6ª Cadet fèmines
  • Kyra Galí: 8ª Cadet fèmines
  • Mireia Padrós: 13ª Cadet fèmines
  • Roc Cubí: 2º Cadet masculí
  • Martí Martínez: 13º Cadet masculí
  • Aleix Casanovas: 15º Cadet masculí
  • Més informació, a la pàgina web de la RFEC.