El ciclocròs català tanca la temporada al 10è CX Ciutat de Vic

19/12/2023
Ciclocròs

El ciclocròs català tanca la temporada al 10è CX Ciutat de Vic

La Copa Catalana de Ciclocròs by Proride 2023 baixarà la persiana aquest dissabte 23 de desembre i ho farà ni més ni menys que a la 10a edició del Ciclocròs Ciutat de Vic. La clàssica cita organitzada pel Club Natació Vic-ETB i amb la direcció tècnica de Jufré Cycling ja va posar el punt i final a la Copa Catalana 2022, en un any en què el mateix circuit també va ser seu d'un històric Campionat d’Espanya per terres catalanes.

El circuit, situat a la Zona Esportiva de Vic, serà el mateix que els últims anys, amb un perfil tècnic i exigent que inclou les típiques pujades curtes amb desnivell on hi ha passos tècnics i molts revolts. És un circuit on Jofre Cullell va aconseguir la victòria l’any passat a la Copa Catalana i Felipe Orts s’hi va alçar com a campió d’Espanya. Marta Cano, per la seva banda, hi va fer doblet en categoria júnior femenina i va alçar els braços tant a la cita final de la Copa Catalana com al Campionat d’Espanya.

Aquest any, la categoria reina masculina de la Copa Catalana hi arriba amb tot per decidir, amb un Marc Romero (Bike Garraf Club Esportiu) líder amb 610 punts i Jofre Cullell (GD Sport Rio 2016), que ha guanyat totes les proves que ha disputat, segon amb 530 punts acumulats. Encara més igualtat hi ha a la categoria sub 23, en la qual només 11 punts separen al líder Jaume Villar (Huesca La Mágia – Renault) i Pau Pujol (Jufré Vic-ETB), mentre que Laia Bosch (Ecológicos Navarra-Beratxa, amb 900 punts, ja s’ha assegurat la victòria femenina.

El Ciclocròs Ciutat de Vic, a més, no només tancarà la Copa Catalana, sinó que també serà la darrera prova d’un Campionat Universitari de Ciclocròs que enguany ha tingut tres dates: La Seu d’Urgell el 19 de novembre, Fornells de la Selva el 9 de desembre i aquesta darrera el dissabte 23 de desembre a Vic. Igualment, la capital osonenca també acollirà les proves de les categories de promoció, amb totes les edats des de prebenjamins fins a infantils.

Els horaris seran els habituals a totes les proves de la Copa Catalana de Ciclocròs Proride, amb la sortida de màsters inaugurant la jornada a les 9.15h i la darrera prova, l’elit masculina, a les 12.30h. Les inscripcions per a totes les edats i categories -incloent les proves de promoció i el Campionat Universitari- es tancaran el dijous 21 de desembre a la mitjanit, dos dies abans de la competició.