Jofre Cullell i Blanca Vallès estrenen amb victòria el CX de Sant Martí de Centelles

17/10/2022
Ciclocròs

160 ciclistes es van reunir aquest diumenge 16 d'octubre a Sant Martí de Centelles (Osona) per la disputa de la segona prova del calendari 2022 de la Copa Catalana de CX. El municipi osonenc, de la mà del club Jufré Vic-ETB i del mateix Ajuntament de Sant Martí de Centelles, s'estrenava com a seu del calendari català de ciclocròs amb una prova que va tenir com guanyadors de luxe a Jofre Cullell (Primaflor Mondraker Genuins) i Blanca Vallès (Irontech-Mendiz-Ambisist).

Cullell, un especialista de primer nivell mundial de en bicicleta de muntanya (on va ser present en els darrers Jocs Olímpics), va fer notar la seva superioritat a la prova elit/sub23 masculina, en el seu debut 2022 en una disciplina on és habitual i en la qual s'ha proclamat campió de Catalunya en diverses ocasions. Es selvatà va pujar al podi final acompanyat pel nou líder de la Copa Catalana David Domínguez (Eolo-Kometa), que repetia podi en segona posició després del tercer lloc en la prova inaugural, i Gerard Moya (Biking Point).

Per la seva banda, en la prova femenina, Blanca Vallès aconseguia el seu triomf consecutiu en dues cites després d'haver-se imposat la setmana anterior a El Bruc, consolidant així el seu liderat a la Copa Catalana. En aquesta ocasió, la de Irontech-Mendiz-Ambisist es va imposar per davant de la sub23 Nicole Castillo (Biking Point) i la júnior Sílvia Cuatrecasas (Radikalbikes).

Així doncs, la Copa Catalana de Ciclocròs 2022 no s'atura i continuarà amb els lideratges de David Domínguez (Eolo-Kometa) i Blanca Vallès (Irontech-Mendiz-Ambisist) aquest pròxim diumenge 23 d'octubre amb una de les seves proves clàssiques, el Trofeu Joan Soler-Ciutat de Manlleu, que en aquest cas donarà inici a la temporada de proves infantils de CX. Tant en aquest cas com en les proves de categories open, les inscripcions es tancaran la mitjanit d'aquest dimarts.

Guanyadors CX Sant Martí de Centelles 2022:

• Elit: Jofre Cullell (Primaflor Mondraker Genuins) i Blanca Vallès (Irontech-Mendiz-Ambisist)
  • Sub23: Paquito Vallès (Irontech-Mendiz-Ambisist) i Nicole Castillo (Biking Point)
  • Júnior: Matisse Van Kerckhove (Montbike-Solcam) i Sílvia Cuatrecasas (Radikalbikes)
  • Cadet: Martí Martínez (Terbikes-Baix Ter) i Kyra Gali (Club Ciclista Vilajuïga)
  • Màster 30: Enric Bau (Club Ciclista Calma Sant Julià)
  • Màster 40: Albert Juvanteny (Cicles Vic) i Mireia Parés (Club Ciclista Calma Sant Julià)
  • Màster 50: Joan Antoni Asensio (Trèvol Bikesports Club Ciclista)
  • Màster 60: Ricard Sans (AC Cicles Sans)