Jofre Cullell i Laia Bosch allarguen el seu domini a Manlleu

18/12/2023
Ciclocròs

Jofre Cullell i Laia Bosch allarguen el seu domini a Manlleu

La Copa Catalana de Ciclocròs by Proride va viure aquest diumenge 17 de desembre la penúltima cita de la temporada al Trofeu Joan Soler – Ciutat de Manlleu, una de les proves amb més històries del calendari català. Les victòries absolutes van ser per a Jofre Cullell (GD Sport Rio 2016) i Laia Bosch (Ecológicos Navarra-Beratxa), que tots dos travessen un gran estat de forma.

La clàssica cita del Club Ciclista Manlleuenc va arribar enguany al tram final de temporada, quan només restaven dues proves per acabar la Copa Catalana, i va reunir al voltant de 230 participants entre les proves de promoció i totes les categories adultes. Laia Bosch va tornar a demostrar la seva superioritat en categoria femenina i s’adjudicava la vuitena victòria en les nou últimes cites de la Copa Catalana. La ciclista de primer any sub 23 només ha estat superada en els últims dos mesos al Campionat de Catalunya, on Marta Cano es va emportar el títol. A Manlleu, Bosch es va imposar per davant de la júnior Mariona Ratera (Maxxis Biciocasion Barcelona) i d’Ester Barris (Gravel Girona Club Esportiu), primera en categoria elit.

En la prova masculina, les posicions de podi van quedar reservades per als tres corredors que ja hi havien pujat fa una setmana al Campionat de Catalunya: Jofre Cullell, Tomàs Misser (Cardedeu Unió Cilcista), que en aquesta ocasió va ser segon, i Cristofer Bosque (Escurialense C.C.). El mundialista Jofre Cullell es va imposar amb gran autoritat, amb més d’un minut i mig de marge sobre els seus perseguidors, i va sumar la cinquena victòria en cinc presències a la Copa Catalana d’enguany. També va allargar el seu bon estat de forma el sub 23 Adrià Franquesa (Finisher), que manté el ple de victòries amb quatre triomfs a les quatre proves que ha disputat de la Copa Catalana.

Després de la disputa del Trofeu Joan Soler, el calendari català de ciclocròs ja encara la darrera i decisiva prova de la temporada, que serà el dissabte 23 de desembre al prestigiós Ciclocròs Ciutat de Vic. Marc Romero (Bike Garraf Club Esportiu) hi arriba encara com a líder del rànquing català, però Jofre Cullell apreta per darrera i podria assaltar el triomf final a la darrera cita de l’any. En categoria femenina, Laia Bosch ja té la victòria final assegurada des de fa diverses proves i encararà la darrera prova sense pressió.

Trofeu Joan Soler - Ciutat de Manlleu 2023:

  • Elit: Jofre Cullell (GD Sport Rio 2016) i Ester Barris (Gravel Girona Club Esportiu)
  • Sub 23: Adrià Franquesa (Finisher) i Laia Bosch (Ecológicos Navarra-Beratxa)
  • Júnior: Biel Garriga (La Torreta Bike) i Mariona Ratera (Maxxis Biciocasion Barcelona)
  • Cadet: Pau Pou (Vic-ETB Club Natació) i Janna Musquera (EC La Garriga)
  • Màster 30: Enric Bau (Calma St Julià Club Ciclista)
  • Màster 40: Antonio Olivares (Lefa Team Club Ciclista)
  • Màster 50: Francesc Xavier Carnicer (Massi Club Ciclista)
  • Màster 60: Ángel Blanco (Cycling No Limit Cardedeu)
  • Classificacions completes
  • Classificacions completes de les categories de promoció