La Copa Catalana de CX afronta una setmana clau amb tres proves a Les Franqueses i La Garriga

22/10/2022
Ciclocròs

La Copa Catalana de CX afronta una setmana clau amb tres proves a Les Franqueses i La Garriga

La Copa Catalana CX té per davant una de les seves setmanes més importants de la seva temporada 2022. El pròxim pont de Tots Sants portarà a tres proves consecutives ben conegudes dins el calendari català de ciclocròs a Les Franqueses del Vallès i La Garriga que encarrilaran la part central de la temporada de la disciplina hivernal, que aquesta temporada compta amb un calendari fort a Catalunya que es tancarà amb la disputa del Campionat d'Espanya a Vic el mes de gener.

El pròxim dissabte 29 d'octubre serà el torn del Darkcross. La Unió Ciclista Les Franqueses manté la seva aposta per l'espectacular ciclocròs nocturn que tan bon resultat ha aportat en les edicions recents, emulant els grans escenaris del ciclocròs internacional amb una jornada festiva que acompanya l'habitual competició. Les competicions començaran a les 16h amb la disputa de les curses de promoció per donar pas al final de tarda a una prova open a les 17h i posteriorment a les diferents curses de la Copa Catalana, que tenen previst acabar-se amb les proves reines femenina (21h, totes les categories de cadet a màster) i elit/sub23 masculina (22h), que tancaran les seves inscripcions la mitjanit d'aquest dimarts.

A més, la matinal del mateix dissabte s'haurà disputat la 1ª edició de la Marxa Gravel Vallès Oriental, amb la qual la Unió Ciclista Les Franqueses vol celebrar un gran cap de setmana amb una gran festa de la bicicleta que tindrà també el diumenge el ciclocròs internacional amb el GP KH7,

I és que l'endemà, el diumenge 30 d'octubre, Les Franqueses seguirà sent la seu del ciclocròs català i estatal amb la disputa del GP Les Franqueses KH7, una de les proves de més nivell de la Copa Catalana d'enguany en mantenir la seva categoria internacional UCI C2 i ser aquest any també puntuable per la Copa d'Espanya de Ciclocròs. A partir de les 9h fins la prova dels elit/sub23 a les 13h, totes les categories des de cadet competiran en el circuit permament de l'Escola de Ciclisme Les Franqueses al polígon del Pla de Llerona, un gran conegut ja del calendari català, amb una llargada de 3,2 quilòmetres.

Dos especialistes del nivell internacional de Kevin Suárez i Lucía González van signar el darrer 2021 el doblet en les dues proves celebrades a Les Franqueses.

Per la seva banda, el dimarts 2 de novembre serà el torn el VII Ciclocròs de La Garriga. La prova vallesana, un altre clàssic del calendari català que com Les Franqueses ha estat escenari de la disputa del Campionat de Catalunya, tancarà la tercera prova de la Copa Catalana de CX en quatre dies dies en el circuit situats al voltant de la Pista d'atletisme de La Garriga, en una prova organitzada pel Club Ciclista La Garriga que també comptarà amb prova per a les categories infantils. En els dos casos, les inscripcions tanquen la mitjanit del pròxim dijous 27 d'octubre.

Després de les tres primeres dates disputades a El Bruc, Sant Martí de Centelles i Manlleu, la Copa Catalana de Ciclocròs arriba doncs a un tram decisiu. El campió català de carretera David Domínguez (Eolo-Kometa) lidera la classificació absoluta masculina amb 230 punts per davant dels 170 de Jofre Cullell (Primaflor-Mondraker-Genuins) i els 135 d'Oriol Domènech (Biciequip competició), mentre que la femenina la lidera la sub23 Nicole Castillo (Biking Point) amb 230 punts per davant de Blanca Vallès (Irontech-Mendiz-Ambisist) amb 200 punts i Sònia Anguita (Farners Club Ciclista) amb 165.