La selecció catalana, preparada pel Campionat d'Espanya de ciclocròs a Xàtiva

02/01/2022
Ciclocròs

La selecció catalana, preparada pel Campionat d'Espanya de ciclocròs a Xàtiva

Tot just després del punt i final a la temporada del ciclocròs català a El Bruc, els millors especialistes catalans de la disciplina ja estan preparats per afrontar aquest cap de setmana, entre els dies 7 i 9 de gener, els Campionats d'Espanya de CX 2022, que es disputaran a Xàtiva (la Costera).

El responsable de la comissió de CX de la Federació Catalana de Ciclisme, Pere Uyà, i el seleccionador català Carles Torrent, lideren una expedició que consta de 18 seleccionas entre les categories cadets (sis d'ells) i júnior (sis més), categories que ja van poder demostrar el seu nivell en l'àmbit estatal disputant al novembre dues proves de la Copa d'Espanya, incloent-hi victòries de la júnior Laia Bosch i el cadet Roc Cubí, així com places de podi d'Adrià Franquesa i Marta Cano, tots ells afrontant el campionat final de la temporada amb molta ambició.

Dos sub23 (Nil Solà i Lluc Coma), la dominadora de la temporada de fèmines Jordina Muntadas i Xavier Ariza i Àlex Ruiz com a elits i el màster 30 Josep Chavarría, també vencedor enguany a nivell de Copa Espanya, tanquen la convocatòria. Divendres la competició obrirà foc amb la disputa de la prova del Team Relay, una prova tradicionalment molt exitosa per a la selecció catalana en què hi participaran Josep Chavarria, Roc Cubí, Nil Solà, Silvia Cuatrecases, Carlos Gámez i Àlex Ruiz. Dissabte serà el torn dels màsters i cadets, mentre que diumenge vindran les proves de júniors, sub23 i elits.

Selecció catalana al Campionat d'Espanya CX 2022:

CADETS
Silvia Cuatrecases (CE Artsport Banyoles)
Kyra Gali (CC Vilajuiga)
Mireia Padròs (Bike Kids)
Aleix Casanovas (CN Vic-ETB)
Martí Martínez (CC Baix Ter)
Roc Cubí (CN Vic-ETB)

JUNIORS
Nicole Castillo (CC Biking Point)
Laia Bosch (CC Ataraxia)
Marta Cano (Club Primaflor)
Carlos Gámez (BTT Fornells)
Ivan Viladrich (PC Baix Ebre)
Adrià Franquesa (UC Vilanova)

SUB23
Lluc Coma (BTT Fornells)
Nil Solà (CC Biking Point)

ELIT
Jordina Muntadas (CC Santvi)
Àlex Ruiz (CD El Tubular)
Xavier Ariza (La Torreta Bike)

MASTER
Josep Chavarria (Cloot Factory Team)