La selecció catalana torna amb gran sabor de boca dels CX internacional de Llodio i Karrantza

06/11/2022
Federació

La selecció catalana torna amb gran sabor de boca dels CX internacional de Llodio i Karrantza

Aquest cap de setmana del 5 i 6 de novembre, la selecció catalana de ciclocròs ha sumat una important experiència amb el seu grup júnior i cadet a les proves internacionals de Llodio (Àlava) i Karrantza (Biscaia). Dues proves dins el calendari UCI, puntuables també per a la Copa d'Espanya de Ciclocròs, en què l'equip de Carles Torrent ha tornat amb els resultats més destacats de les victòries cadet de Roc Cubí (Martí Martínez el va acompanyar al podi a Karrantza) i el gran rendiment de les júnior, amb la victòria de Marta Cano a Llodio i el 3r lloc de Laia Bosch a Karrantza.

Dissabte s'obria foc amb el XXXIV Ciclocross Internacional de Llodio, quarta prova de la Copa d'Espanya de la qual ja n'era líder el català Roc Cubí. Vestit amb el mallot acreditatiu de líder de la competició, el ciclista de Jufré Vic-ETB va aconseguir endur-se la victòria en una cursa cadet masculina en què els tres seleccionats catalans entraven en el top10: 5è Borja Carvacho i 10è Martí Martínez. A la prova cadet femenina, 12ª era Kyra Gali, 18ª Maria Gutiérrez i 31ª Abril Roma.

La segona victòria de la jornada l'aconseguia Marta Cano a la prova júnior femenina. La campiona d'Espanya de BTT, que ja la temporada passada va aconseguir uns grans resultats en els circuits del País Basc en les seves primeres curses en la categoria, aconseguia un gran triomf en una prova de gran participació amb les seves companyes també entrant en el top10: 8ª Sílvia Cuatrecasas i 10ª Laia Bosch. A la prova júnior masculina marcada per la participació francesa, victòria de Jarod Egea amb 24è Pau Magrià i 31è Aleix Casanovas. A les proves elit amb una gran participació internacional, top10 català per part de Jofre Cullell (4t, mentre que l'endemà a Karrantza seria 5è) i Blanca Vallès (9ª).

Diumenge, per la seva part, era el torn del XXIX Ciclocross Internacional de Karrantza, on la selecció catalana júnior i cadet repetia presència en un circuit on el fang hi tenia menys presència. Res va evitar un nou triomf de Roc Cubí, que continua dominant la Copa d'Espanya cadet de ciclocròs d'aquest 2022 des de la seva primera prova, aquest cop acompanyat al podi per un altre membre de la selecció catalana com Martí Martínez (2n), mentre Borja Carvacho era 5è. La prova cadet femenenina també donava millors resultats, Kyra Gali fregava el podi amb la 4ª posició, seguida de 12ª Maria Gutiérrez i 24ª Abril Roma.

A la prova júnior femenina, Laia Bosch aconseguia pujar al podi en 3ª posició, seguint també la línia dels seus èxits aconseguits la temporada passada, mentre que el combinat català al complet completava la cursa entre les deu primeres amb el 4t lloc de Marta Cano i 10è de Sílvia Cuatrecasas. Per la seva banda, els representants catalans a la prova júnior masculina eren 11è Aleix Casanovas i 16è Pau Magrià, mentre el líder de la Copa d'Espanya de la categoria, el català Carlos Gámez, disputava el Campionat d'Europa de Namur convocat per la selecció espanyola.