Les Franqueses corona els campions de Catalunya en un cap de setmana espectacular de CX

20/12/2020
Ciclocròs

Les Franqueses corona els campions de Catalunya en un cap de setmana espectacular de CX

El ciclocròs català ha pogut viure un cap de setmana de celebració com es mereix aquest darrer 19 i 20 de desembre. De la mà de l'esforç de la Unió Ciclistes Les Franqueses, la temporada 2020 ha pogut celebrar el Campionat de Catalunya de CX en una cursa espectacular de gran nivell, tot just l'endemà de disputar-se la segona edició d'un Darkcross, la cursa de ciclocròs nocturna que se celebra en el circuit vallesà, que ha demostrat que arriba per quedar-se amb el seu format espectacular.

El títol de campió de Catalunya ha estat pel sub23 Marc Brustenga (Vélo Club La Pomme Marseille), tercer absolut a la cursa per darrere de l'ex campió d'Espanya de la disciplina Ismael Esteban (Logos Energia) i el francès Cyprien Gilles (Team CX34), també sub23. El de Santa Eulàlia de Ronçana ha tornat a demostrar el seu salt de qualitat a tots els nivells, i en la mateixa temporada en què va tornar a coronar-se com a campió de Catalunya de fons en carretera amb una gran exhibició, ha demostrat el seu gran motor i la seva millora en la disciplina hivernal sumant el seu segon títol anual amb tan sols 21 anys.

El campió elit ha estat Albert Poblet (Jufré Vic-ETB), el darrer campió de la Copa Catalana que ha estat 6è absolut a la cursa, i el segon ciclista català tan sols per darrere de Brustenga en una cursa exigent, amb el circuit notablement enfangat després de les pluges del cap de setmana que ha deixat importants diferències entre els participants. A la cursa de les fèmines, Veerle Cleiren (Montbike-Montbrió) ha revalidat el seu títol absolut en una cursa dominada per les franceses Viviane Rognant i Amélie Laquebe, amb Cleiren com a tercera absoluta per davant de Jordina Muntadas (Corvi Team) i Sara Gay (Biking Point).

En la resta de categories, cal destacar el rendiment del campió català júnior Nil Solà (Corvi Team), segon absolut darrere el francès Nathan Bommenel (Vélo Club Spiritontain), d'igual manera que el campió cadet Ivan Viladrich (PC Baix Ebre-GFSBHTE) ho feia en una cursa guanyada pel francès Nathan Delmas (Team Cross Castelsarrasin). Nicole Castillo (La Torreta Bike) i Laia Bosch (Top Conserge-Costa Brava) aconseguien els títols júnior i cadet entre les fèmines, respectivament, mentre que el títol màster 30 era per David Quiles (Corvi Team), la cursa màster 40 la dominava un Tomàs Misser (Orbea) que l'any passat aconseguia el títol absolut a El Morell, entre els màster 50 s'imposava Joan Antoni Asensio (Trèvol Bikesports) amb un notable duel amb Pere Joan Roig (Vila Bike's Club) i el títol màster 60 era per l'històric Bernat Del Pino (UC Les Franqueses).

El sol marcava el Campionat de Catalunya celebrat el matí d'aquest diumenge, arrodonint un cap de setmana de gran espectacle de ciclocròs que el vespre anterior havia començat amb la celebració del Darkcross nocturn, un gran espectacle en un circuit encara més enfangat en què Ismael Esteban i Viviane Rognant havien ja aconseguit els triomfs absoluts que repetirien el dia següent (Classificacions de la 2ª edició del Darkcross de Les Franqueses).

Campions de Catalunya ciclocròs 2020:

  • Sub23: Marc Brustenga (Vélo Club La Pomme Marseille)
  • Elit masculí: Albert Poblet (Jufré Vic-ETB)
  • Elit fèmines: Veerle Cleiren (Montbike-Montbrió)
  • Júnior: Nil Solà (Corvi Team) i Nicole Castillo (La Torreta Bike)
  • Cadet: Ivan Viladrich (PC Baix Ebre-GFSBHTE) i Laia Bosch (Top Conserge-Costa Brava)
  • Màster 30: David Quiles (Corvi Team)
  • Màster 40: Tomàs Misser (Orbea)
  • Màster 50: Joan Antoni Asensio (Trèvol Bikesports)
  • Màster 60: Bernat Del Pino (UC Les Franqueses)
  • Consulta totes les classificacions completes del Campionat de Catalunya de CX.