Aquest cap de setmana arriba la XXVII edició de La Remences · Energy Tools

08/05/2024
Cicloturisme

Aquest cap de setmana arriba la XXVII edició de La Remences · Energy Tools

Aquest dissabte 11 de maig, amb un dia d'avançament a causa de al celebració d'eleccions al Parlament de Catalunya, se celebrarà la XXVII Remences · Energy Tools, una de les proves insígnia del calendari del cicloturisme català. El Club Ciclista Bas (CCBAS), organitzador d’aquesta reconeguda i multitudinària marxa cicloturista internacional, ha volgut donar a conèixer els principals ambaixadors, novetats i la informació de servei clau d’aquesta edició, que un any més forma part tant del Circuit de Llarga Distància com de la Xallenge de Mitja Distància de la Federació Catalana de Ciclisme.

Un any més, la prova esportiva es millora i reinventa per oferir la millor experiència possible als més de 2.200 participants que s’hi esperen. Un 15% de les participants són dones, una de les xifres més altes que s’han assolit en les darreres edicions. Pel que fa a l’àmbit logístic, com és habitual, es disposarà de 10 vehicles d’assistència en ruta – furgonetes equipades amb primers auxilis, desfibril·lador i kits de reparació per a punxades – a més de les 30 motocicletes de control, 5 ambulàncies medicalitzades en ruta i l’hospital de campanya a Sant Esteve d’en Bas.

Com és de costum, la marxa disposarà del suport dels 600 voluntaris repartits per tot el recorregut que vetllaran per la seguretat dels ciclistes als encreuaments, cruïlles o passos. Els voluntaris i voluntàries són membres d’entitats i associacions locals i del territori per on transcorre la marxa tals com l’Oncolliga, Càritas, el Club Patinatge Artístic Olot, el C.B. La Vall d’en Bas, el Club Ciclista Manlleuenc, el Club Ciclista Torelló, el Club Ciclista Pedalter, Els Gínjols d’en Bas, i veïns i veïnes de la Garrotxa, Ripollès i Osona.

Principals novetats per la gran marxa ciclista
Com a principals novetats, la marxa es porta a terme un dia abans del previst, el dissabte 11 de maig de 2024, arran dels canvis imposats per la convocatòria dels comicis al Parlament de Catalunya del diumenge 12 de maig. En aquest sentit, el fet que la marxa coincideixi amb la Festa Major de Ripoll – que es porta a terme del 9 al 12 de maig – ha fet que l’organització hagués de variar un xic el recorregut, evitant circular pel centre de la capital del Ripollès i passant per l’exterior del municipi.

Pel que fa a la preparació de la marxa, enguany la prova ha comptat amb el suport d’un preparador físic que, a través dels comptes socials de La Remences · Energy Tools, ha estat aportant els millors consells per poder preparar la marxa amb cura i assolir el millor nivell. A més, seguint amb la línia iniciada la passada edició, s’han volgut potenciar els avituallaments amb begudes isotòniques i opcions veganes i sense gluten amb productes de proximitat. Paral·lelament, tots els ciclistes comptaran amb un bidó de regal, un lubricant per a la seva cadena, aparcament de bicicletes vigilat i gratuït poden fer ús dels ciclocomputadors de Wahoo gratuïts, servei de fisioteràpia amb massatgistes d’EUSES i BEMER a l’arribada, i un dinar de germanor amb productes locals. A més, podran adquirir el nous productes de marxandatge que s’han creat per primer cop tals com l’armilla, els maneguins i els mitjons.

Grans ambaixadors per a una gran marxa
Un any més, la marxa compta amb esportistes de renom –per trajectòria, disciplines esportives que practiquen, premis o vinculacions amb el món del ciclisme – que són les cares visibles i ambaixadors d’aquesta reconeguda marxa cicloturista. En concret, en aquesta edició en David Millar, en Jeremy Hunt, en Melcior Mauri, l’Àlex Feliu, en Ramón Medina i el ciclista olímpic Joan Llaneras formaran part de la primera línia. A més, s’espera que puguin incorporar-se nous noms a darrera hora.

Un cop finalitzada la prova s’entregaran 7 guardons: al més veterà, a la més veterana, al més jove, a la més jove, al club més nombrós, al club més llunyà i al club participant amb més de 15 registrats. D’altra banda, continuant amb la voluntat de sumar pel territori, part de la recaptació recollida s’entregarà a entitats sense ànim de lucre del territori com són la Fundació Oncolliga, la Fundació Albert Bosch, Càritas Garrotxa i la Fundació Impulsa.

Tots els participants rebran un exemplar conjuntament amb la bossa sostenible Remences Net al Pavelló Municipal de Sant Esteve d’en Bas el divendres 10 de maig de 17 a 21 h, o el mateix dia de la marxa de 6 a 7:45 h del matí. Per recollir el dorsal i el material previst és imprescindible aportar un document identificatiu, ja sigui el DNI, el carnet de conduir, el passaport o la llicència federativa. Un cop finalitzada la prova, es podran trobar totes les fotografies a través d’aquest enllaç del web de La Remences · Energy Tools.