Cap de setmana amb triple ració de cicloturisme

15/07/2023
Cicloturisme

Cap de setmana amb triple ració de cicloturisme

El cap de setmana del 22 i 23 de juliol tindrà una triple cita pirinenca amb el cicloturisme, ja que coincidiran en dos dies la Gran Fondo Alp-Cerdanya Cycle Tour, la Vielha Cycling Tour i la Multisegur Volta als Ports d’Andorra. Totes tres formaran part del Circuit Català de Llarga Distància i la Xallenge Catalana de Mitja Distància, dos calendaris que es reprenen després de dos caps de setmana sense activitat.

La marxa Alp-Cerdanya Cycle Tour celebrarà el dissabte 22 de juliol la seva 8a edició i ho farà amb tres recorreguts diferents. El perfil més exigent tindrà 185 quilòmetres i més de 3.600 metres de desnivell, amb les pujades a Font-Romeu, el Coll de la Llosa, el Coll de la Creu i Masella. Els altres dos recorreguts tindran menys quilòmetres i menys dificultats muntanyoses: el circuit mitjà tindrà 145 quilòmetres i 2.600 metres de desnivell i els corredors que escullin el curt hauran d’afrontar 89 quilòmetres i 1.200 metres de desnivell, amb Font Romeu com a única dificultat muntanyosa.

El mateix dissabte, Vielha acollirà la marxa Vielha Cycling Tour, una cicloturista pel cor dels Pirineus que passarà per la Vall d’Aran i els departaments francesos de l’Alta Garona i els Alts Pirineus. La marxa gran fondo tindrà 151 quilòmetres molt exigents i 3.700 metres de desnivell positiu, afrontant el Plan de Batalher, el Port deth Portilhon, el Port de Balès, el Col du Portilhon (en direcció contrària al primer ascens), Guardader d’Arres i Arròs. La carrera de mig fons, per la seva banda, afrontarà 90 quilòmetres i 2.700 metres de desnivell positiu.

Per tancar el tríptic cicloturista del cap de setmana, la Multisegur Volta als Ports d’Andorra presenta fins a cinc recorreguts diferents d’entre 52 i 153 quilòmetres, el més llarg amb 4.400 metres de desnivell positiu. Un circuit exigent amb La Coma d’Arcalís, Coll d’Ordino, Beixalís, La Peguera i el Coll de la Gallina abans de creuar a la línia de meta d’Andorra la Vella. A més, com a novetta d’enguany, la Volta als Ports presenta un recorregut de Gravel, BTT i E-Bikes que comptarà amb 65 quilòmetres i 2.300 metres de desnivell.

Després d’aquestes tres marxes, el principal calendari cicloturista català fa una llarga aturada i no hi haurà marxes durant el mes d’agost. El retorn serà el 2 de setembre, amb la Gran Fondo La Falla i la Retrotrobada Ciclista de Berga.

Foto: Vielha Cycling Tour