Comença el compte enrere pel Girona Cycling Festival

08/06/2018
Cicloturisme

Comença el compte enrere pel Girona Cycling Festival

Entre els pròxims dies 11 i 16 de juny, Girona acollirà prop de 500 ciclistes de més de 25 països, en el marc de la 5a edició del Girona Cycling Festival. Es tracta d’un Festival pels amants del ciclisme de carretera, organitzat pel club gironí Bike Break, on durant tota la semana es realitzaran diferents activitats lúdiques i esporitves per a tots els participants. Sobretot, el Festival es divideix en tres proves centrals: una cronoescalada a Els Àngels, una Marxa Nocturna i la Gran Fondo.

La cronoescalada a Els Àngels es durà a terme el dimarts 12 de juny a les 11h del matí. Els participants sortiran amb un interval de 30 segons, i realitzaran un recorregut de 10,5km de pujada, fins arribar al cim de Els Àngels. Un cop a dalt, a part de gaudir de les fantàstiques vistes, tots els ciclistes gaudiran d’una “Pasta Party” per recuperar forces i compartir l’experiència amb la resta de companys.

El dijous 14 de juny a les 20.30h, el Barri Vell es convertirà en l’escenari de la cursa Nocturna. Un circuit tancat d’1.5km on els participants tindran una hora per aconseguir les seves millors 5 voltes. Tàctica, emoció i un marc incomparable, fan d’aquesta, una prova única que cada any compta amb la presència de molt públic gironí. A més, després de la Nocturna, la festa continua al Race Village, ubicat darrera els Banys Àrabs.

I el punt culminant d’aquest festival és, sens dubte, la Girona Gran Fondo que es celebrarà el dissabte 16 de juny. Una marxa cicloturista de 125km de pura diversió, on tots els participants gaudiran de l’entorn únic de la nostra demarcació. A més, per aquells més atrevits, hi ha l’opció de realitzar la pujada cronometrada a Rocacorba; 13.8km més, fins arribar als 970m d’alçada on es troba el cim.

En aquesta edició del 2018, el Girona Cycling Festival oferirà una nova classificació: Omnium. Tots els ciclistes dels packs Plata i Or que participin a les tres proves, rebran una puntació a cada cursa, en funció de la seva posició. El guanyador de cada prova rebrà 100 punts, i s’anirà restant un punt fins arribar al ciclista número 100, que rebrà 1 punt. La idea d’Omnium és tenir un guanyador absolut de totes les carreres, tant en categoria masculina com femenina, per reconèixer els ciclistes més complets i perseverants, que a més s’emportaran com a trofeu una bicicleta Cannondale.

Per posar el punt i final al Festival, en acabar la Girona Gran Fondo es farà una botifarrada per a tots els participants, seguit del pòdium de la classificació Omnium.

Per a més informació del festival.