El ciclisme català torna a omplir Montserrat en el 75è aniversari de la Diada Montserratina

12/11/2023
Federació

El ciclisme català torna a omplir Montserrat en el 75è aniversari de la Diada Montserratina

Més de 2.700 ciclistes s'han reunit aquest diumenge 12 de novembre a la muntanya de Montserrat per la celebració del 75è aniversari de la Diada Montserratina. La gran jornada del cicloturisme català que organitza la Comissió de Cicloturisme de la Federació Catalana de Ciclisme no ha pogut tenir una millor celebració d'una edició històrica que celebrava els 75 anys des que, des de l'any 1948, el ciclisme català es reuneix per celebrar les fites aconseguides durant la temporada.

Ha estat una jornada festiva i també reivindicativa, fent valer la presència del ciclisme a la carretera i el respecte i seguretat que mereix tot el col·lectiu ciclista. Durant prop de dues hores, la carretera d'accés a la muntanya màgica des de Monistrol de Montserrat ha estat reservada en exclusiva per a les bicicletes, on es veien ciclistes i clubs de totes les edats i modalitats gaudint de la pujada fins a reunir-se al Mirador dels Apòstols. Allà, el Pare Rector del Santuari de Montserrat ha realitzat la benedicció a tots els presents, en un acte en què s'ha homenatjat a dos clubs històrics que també celebraven el seu 75è aniversari, el Club Ciclista Molins de Rei i el Club Ciclista Ripollet, mentre que el president de la Federació Catalana de Ciclisme, Joaquim Vilaplana, celebrava el fort poder de convocatòria del ciclisme català i el seu teixit associatiu. En l'acte, s'ha fet un minut de silenci en record a tots els companys ciclistes que han perdut la vida a la carretera.

Tots els ciclistes assistents han pogut recollir el seu pin acreditatiu per la participació en la Diada Montserratina, una jornada que és tot un emblema del ciclisme català i la seva història, mentre que els diferents clubs inscrits han pogut recollir la seva cinta especial amb motiu del 75è aniversari de la trobada. Al davant mateix de la Basílica de Montserrat, a la Plaça de Santa Maria, representants dels diferents clubs presents han estat protagonistes d'una foto històrica en commemoració d'aquesta trobada. Per finalitzar els actes, d’aquest 75è aniversari, una representació de la FCC acompanyada del Club Ciclista Molins de Rei i el Club Ciclista Ripollet han realitzat una ofrena floral a la Moreneta, participant de la Missa Conventual del Monestir de Montserrat.