El circuit català de cicloturisme encara la recta final amb la Gran Fondo Terres de l’Ebre

09/09/2023
Cicloturisme

El circuit català de cicloturisme encara la recta final amb la Gran Fondo Terres de l’Ebre

El dissabte 16 de setembre, Tortosa (Baix Ebre) acollirà la 32a edició de la Gran Fondo SB Hotels Terres de l’Ebre, una marxa cicloturista que recorrerà algunes de les carreteres més icòniques del territori i tindrà el cim del Mont Caro, de 1.441 metres d'altitud, com a repte més destacat.

La marxa organitzada per la Penya Ciclista Baix Ebre ofereix als participants tres opcions de recorregut. El circuit més exigent de la Gran Fondo SB Hotels Terres de l’Ebre, puntuable per al Circuit Català de Llarga Distància, suma un total de 176 quilòmetres i 3.226 metres de desnivell positiu acumulat per un dels paratges naturals més espectaculars de Catalunya.

La prova transcorre per municipis com Benifallet, Gandesa, Bot o Horta de Sant Joan i s'endinsa finalment en el majestuós Parc Natural dels Ports per culminar a l'imponent Mont Caro. El descens fins a Tortosa es realitzarà de forma encapsulada en grups de 50 participants. Els altres dos recorreguts tindran 130 quilòmetres i un desnivell de 2.015 metres, el de mig fons, i 87 quilòmetres amb 1.156 metres de desnivell, el petit fons. A diferència del recorregut més llarg, els altres dos no afrontaran la pujada al Mont Caro, però el mig fons serà puntuable per a la Xallenge Catalana de Mitja Distància.

Tant el Circuit Català de Llarga Distància com la Xallenge Catalana de Mitja Distància viuran a les Terres de l’Ebre la penúltima cita del calendari. Una setmana més tard, la Ciclobrava de la Sea Otter Europe posarà punt i final al principal calendari català de cicloturisme.

Foto: Gran Fondo SB Hotels Terres de l'Ebre