El circuit català de marxes comença aquest cap de setmana a Vilanova i la Geltrú

09/03/2022
Cicloturisme

El circuit català de marxes comença aquest cap de setmana a Vilanova i la Geltrú

Aquest dissabte 12 de març s’inicia la temporada de marxes ciclistes de carretera d'aquest 2022 amb la la Ciclo Garraf-Penedès. Per a aquest any, s’han unificat els circuits, quedant-ne dos, la XXX Challenge Catalana de Mitja Distància, i el XXIII Circuit Català de Llarga Distància.

Aquesta reordenació dels circuits, així com els premis destinats, busca una simplificació del calendari i una major participació a les marxes. De la mateixa manera, en haver tanta premis pels participants d’ambdós sexes, es pretén un foment de la participació femenina. Els premis que s’han previst són un total de 40, 10 per cada circuit i sexe. Rebran premis els 10 ciclistes que hagin fet més participacions.

En total hi ha 27 marxes al calendari, amb 6 caps de setmana que compten amb dues dates. Amb això, la màxima participació serà de 20 marxes pels participants masculins i 21 per les fèmines, en tenir elles una marxa exclusiva (la Pedals de Dona). Hi ha també dues marxes amb reglament específic, en les que cal participar amb bicicletes clàssiques, com són Pedals de Clip i la Clàssica del Foix. La majoria de marxes tenen dos recorreguts, alguna d'elles fins i tot tres. Totes elles són, evidentment, de caracter no competitiu.

La informació de les marxes estarà disponible a la pàgina web de la Federació Catalana de Ciclisme, al calendari de cicloturisme. Periòdicament, s’anirà oferint la classificació corresponent a la regularitat en la participació de les marxes.

Marxes calendari Federació Catalana de Ciclisme 2022 (Descarrega arxiu amb tota la informació)

Fotografia: La Ciclo Garraf-Penedès / Anna Olea