La 25ª edició de la Remences reunirà diumenge 2.200 ciclistes a la Vall d'en Bas

13/05/2022
Cicloturisme

La 25ª edició de la Remences reunirà diumenge 2.200 ciclistes a la Vall d'en Bas

Tot a punt perquè diumenge, a les 8 del matí, es doni la sortida, des del c. Ample de Sant Esteve d’en Bas, a la 25ª edició de La Remences · Energy Tools, prova organitzada pel Club Ciclista Bas (CCBAS). Tota una referència en el ciclioturisme català, al llarg de tots aquests anys la marxa s’ha consolidat com la prova esportiva amb més participació de tota La Garrotxa i la segona de tot l’Estat. Enguany, tot i la lenta recuperació de l’activitat, 2.200 valents i valentes s’han inscrit a aquesta prova cicloturista.  

Amb la voluntat de garantir un bon ús dels molts serveis que s’ofereixen als corredors, els participants disposaran d’un braçalet personal i intransferible que els permetrà accedir als 7 avituallaments que trobaran al llarg de la prova.  Aquesta i tota la informació detallada de la marxa serà entregada a cada un dels participants, conjuntament amb el seu dorsal, amb la documentació que podran recollir al Pavelló Municipal de Sant Esteve d’en Bas, el dissabte 14 de maig de les 17 a les 20 h, o el mateix dia de la marxa a partir de les 6.30 del matí. 

Amb un recorregut de 175 quilòmetres i 2.600 metres de desnivell acumulat, el seu itinerari és immillorable; ressegueix alguns dels entorns més privilegiats de La Garrotxa, el Ripollès i Osona. Al mateix temps, la solidaritat també hi juga un paper clau. Més de 500 voluntaris hi donen suport i part de la recaptació recollida es destina a entitats sense ànim de lucre de la zona com l’Oncolliga, la Fundació Albert Bosch o Càritas.

Set avituallaments, més serveis, logística i increment de l’equip de suport
Pel que fa a les característiques de la marxa, el CCBAS, a través de l’empresa col·laboradora Cronotime, ha fet un pas endavant en el control dels participants i disposarà d’un doble sensor en els punts d’arribada i sortida. Pel que fa a la logística de la marxa, enguany s’han previst set avituallaments, sis d’ells en ruta. Disposaran d’una àmplia varietat de fruita, entreteniments dolços, grana i begudes. Tots els productes que s’oferiran en cada un dels avituallaments seran de proximitat o km0, comptant així amb el suport de les empreses del territori que col·laboren en aquesta prova.  

Una altra de les novetats d’enguany és la bossa del corredor que els participants faran servir al llarg de la marxa. Des de fa uns anys, l’organització avança cap a un model de marxa més sostenible i respectuosa amb el medi ambient; que aposti per la reducció de plàstics d’un sol ús. D’aquí que les bosses d’enguany siguin totes biodegradables fetes amb pasta de patata i s’aposti perquè els ciclistes puguin portar un got o recipient per reomplir d’aigua quan els sigui necessari. 

A més, a través de Bikeinn també se sortejaran tres lots de material esportiu per aquelles persones que participin en la campanya Remences Net i dipositin els seus residus als contenidors habilitats a l’arribada. Pel que fa a serveis, es disposarà d’un aparcament vigilat per a les bicicletes i servei d’estacionament per autocaravanes a 100 metres de la sortida. 

La força dels voluntaris 
Un any més, Terra de Remences · Energy Tools comptarà amb un gran equip de suport. A part de la taula de control on el comitè de seguretat de la marxa vetllarà pel bon desenvolupament de la prova, 10 vehicles itinerants de l’organització aniran circulant per tot el recorregut, donant suport en tots els àmbits a qualsevol persona o participant que ho requereixi. Els vehicles aniran equipats amb material mecànic, un desfibril·lador i emissora connectada amb els equips d’emergències i el punt de control. 

A part, la prova també compta amb 5 ambulàncies equipades amb tècnics, metges i infermeres que permetran donar resposta sanitària immediata en cas de necessitat. Paral·lelament, 25 tècnics i mecànics es mouran amb motocicletes de l’organització responent dubtes, seguint als participants, auxiliant-los en cas d’avaria mecànica i vetllant per la seguretat indicant el recorregut, els giratoris i marcant les cruïlles. Una tasca que també hi donaran suport els 500 voluntaris de totes les edats que ja s’han apuntat. 

Grans ambaixadors per una edició especial
Aquest 2022, la fila zero de l’edició 25 serà de gala, plena d’esportistes que –per trajectòria, premis o vinculacions amb el món del ciclisme– són i han estat referents en els seus camps.

Ja han confirmat que faran La Remences · Energy Tools de diumenge el tennista Tommy Robredo, l’esquiador Quim Salarich, el destacat pilot de motociclisme i participant del Ral·li Dakar, Gerard Farrés, els també dakarians Franco Caimi i Joan Font, el waterpolista Joan Villamayor, el futbolista Sergio Carrasco, el tanquista i membre de l’equip organitzatiu de La Vuelta Javier Moracho, el triatleta Nan Oliveras o el ciclista professional Adrià Moreno. Tots ells formaran part de la primera línia de la marxa que comptarà amb la presència dels socis del club i de tots aquells participants que portin posat el mallot commemoratiu d’enguany. 

La marxa entregarà 7 guardons: al més veterà, a la més veterana, al més jove, a la més jove, al club més nombrós, al club més llunyà i al club participant amb més de 15 registrats. D’altra banda, part de la recaptació recollida s’entregarà a tres entitats sense ànim de lucre del territori com són Oncolliga, la Fundació Albert Bosch i Càritas.