La 43a edició de la Marxa 3 Nacions, un èxit amb més de 1.900 participants

13/06/2023
Cicloturisme

La 43a edició de la Marxa 3 Nacions, un èxit amb més de 1.900 participants

La 43ª edició de la Marxa 3 Nacions by BWT s'ha celebrat aquest darrer dissabte 10 de juny amb èxit i la temperatura ha acompanyat al llarg de la jornada, amb una mica de pluja a partir del migdia com estava previst segons la previsió meteorològica. Un dia de celebració on els ciclistes que ja 'Formen part del mite' han pujat als ports mítics de la marxa del Circuit Català de Llarga Distància passant pels 3 països que la fan única i especial.

A les 7:30 hores es va donar el tret de sortida de la 43a edició de la Marxa 3 Nacions by BWT amb sortida des de Puigcerdà. Més de 1.900 participants estaven preparats per un recorregut amb 140 quilòmetres per davant on s'han ascendit els tres mítics ports de muntanya: el Port d'Envalira, el Coll de Puymorens i la Tour de Carol. La marxa ha sortit des de Puigcerdà cap a Alp, Bellver de Cerdanya, Martinet i fins a La Seu d’Urgell a 50 quilòmetres de marxa planera que ha anant posant a cada ciclista al seu punt de forma.

A partir d'Andorra, on son afrontaven la llarga ascensió fins a El Port d'Envalira, s'han començat a veure les cares de patiment, però alhora de satisfacció per poder estar formant part del Mite de la 3 Nacions by BWT, amb l'únic objectiu d'acabar-la i d'anotar de nou un repte a la llista o veure una millora del temps de la passada edició.

Passar La Seu d’Urgell, i on es trobava la gran novetats d'aquesta edició, que era la il·luminació dels túnels, hem pogut gaudir d'aquesta fita on es garantia la seguretat i tranquil·litat dels participants, una petició ja d'altres edicions enrere. El primer avituallament de la jornada ha estat al quilòmetre 70 a Andorra, a 1.027 metres d'altitud. El següent tram que ha destacat per estar a l'equador de la marxa, ha estat l'ascens a Canillo per arribar al punt més alt del recorregut en la mítica i èpica pujada a El Port d'Envalira, sent el pas de muntanya asfaltat més alt d'Europa. En aquest punt es trobava el KOM Engel&Völkers de 6 quilòmetres cronometrats, on entre els 100 millors temps en categoria masculina i femenina se sortejaven 2 ciclocomputadors.

Els últims quilòmetres abans d'arribar al tercer avituallament s'han fet durs per a molts ja que les forces ja fallaven, però encara quedaven 50 quilòmetres per arribar a meta i formar part del mite. La baixada del port d'Envalira cap a Puymorens on les vistes han fet les delícies dels participants, han servit per agafar aire i afrontar l'últim tram coronant la Tor de Querol ja en territori francès. La jornada ha estat un èxit novament, on els 1.930 ciclistes s'han reunit per seguir creixent any rere any.

Jose Antonio Hermida, qui també ha participat acompanyant als ciclistes, a l'arribada a meta ha destacat que “hem tingut molta sort amb el temps ja que ens ha respectat. Per a nosaltres la 3 Nacions és ciclistes, afició i passió. Una 43a edició que ha estat espectacular i només s'ha de veure en les cares dels ciclistes a la meta". En aquesta edició hi ha hagut participants de fins a 15 nacionalitats diferents sent Espanya, França i Andorra les més nombroses però seguides de Qatar, Països Baixos, Alemanya o Bèlgica entre d'altres nacionalitats presents.

A més, a nivell de participació, la franja d'edat més nombrosa ha estat la d'entre 35-44 anys (31%), seguida de 45-54 anys (28%), sent la participació masculina d'un 92% i un 7% la femenina, amb un total de 138 noies.

El Circuit Català de Llarga Distància continua aquest diumengr 18 de juny amb la disputa d'una altra marxa històrica com la Marxa Cicloturista Terra de Comtes i Abats de Ripoll, que celebra la seva 40a edició.