La 73ª edició de la Diada Montserratina se celebrarà el proper 28 de novembre

24/11/2021
Federació

La 73ª edició de la Diada Montserratina se celebrarà el proper 28 de novembre

Un any més, per tancar la temporada 2021 arriba la Diada Montserratina, una de les darreres cites del calendari cicloturista català, en què es puja la icònica muntanya catalana per donar les gràcies a la Mare de Déu de Montserrat per les fites de la temporada. Enguany, la cita arriba un parell de setmanes més tard del que és habitual després d'un any 2020 en què es va haver de celebrar de forma virtual i individual degut a la pandèmia de la COVID-19, 

La tradicional festa, organitzada per la Federació Catalana de Ciclisme, arriba a la 73ª edició i es celebrarà el proper diumenge 28 de novembre amb la pujada per a tots els ciclistes a la muntanya de Montserrat per donar gràcies a la Mare de Déu per les fites d'una temporada en què per sort enguany podem dir que cada cop veiem més a prop la “nova normalitat” i ens està permetent adaptar-nos en els esdeveniments.

Com sempre, no cal inscriure’s prèviament a aquest esdeveniment. Només cal pujar a l’Abadia per qualsevol dels vessants com ara el de Monistrol de Montserrat, el del Coll de Can Maçana, per Sant Cristòfol o pels camins de terra amb BTT. La pujada des de Monistrol per la carretera BP-1121 serà controlada pels Mossos d’Esquadra i Policia Local amb limitació d’accés als vehicles de 8:00 h a 11:00 hores.

El repartiment dels tradicionals pins commemoratius per a tots els ciclistes assistents i cintes pels clubs es realitzarà al Mirador dels Apòstols a partir de les 9:00 hores. El Pare Rector farà l’acte de benedicció al Mirador dels Apòstols a les 9:30 hores.

Sí que s’ha previst i es recomana que tothom porti la mascareta i en faci ús en els moments de recollir el pin i en els moments de concentració, i evitar grans aglomeracions de persones en el Mirador dels Apòstols, ja que en aquest cas el repartiment dels pins es traslladaria a la zona inicial de l’aparcament, segons ens recomanen les autoritats de la muntanya de Montserrat. Així doncs, ja agraïm a tots els participants els compliments dels protocols que així ho requereixin.

Com sempre demanem precaució a tots els ciclistes pel bon desenvolupament de la Diada, especialment en el descens desde Montserrat. Recordeu que la circulació estarà ja restablerta amb normalitat.

Us esperem un any més!