La cicloturista Aixa Girona s'estrena amb 2750 metres de desnivell

05/10/2018
Cicloturisme

La cicloturista Aixa Girona s'estrena amb 2750 metres de desnivell

7 d'octubre de 2018 és la data escollida per Klassmark per donar vida al seu primer repte de bicicleta de carretera. Serà a Sant Gregori a les 9 del matí quan 200 herois posaran la primera pedra de l'Aixa Girona. Ells seran els que escriuran la primera pàgina de la història d'aquest repte amb majúscules. 175 quilòmetres i 2.750 metres de desnivell positiu. L'organització ha dibuixat un perfil excitant que ressegueix carreteres oblidades i descobreix racons fascinants del territori.
 
Les Serres tan sols seran la rampa de sortida que catapultarà els ciclistes al cor de les Guilleries. El Coll de Nafré i el Coll de Condreu, sense obviar el Pla de les Arenes, seran les cotes més imponents de la jornada amb alguna sorpresa com les rampes de L'Apaiador. La tornada per Les Encies conduirà als participants de nou a la Vall de Llémena. Aquest recorregut corrobora el potencial de la zona per la pràctica d'aquesta disciplina esportiva.
 
L'itinerari de l'Aixa és molt exigent: tot i la previsió d'incorporar noves distàncies per obrir el ventall de públic l'any vinent, en aquesta primera edició s'ha volgut centrar l'atenció en el recorregut que serà el fonament de la cursa. Els 175 quilòmetres i 2.750 metres de desnivell positiu d'enguany són i seran el segell d'Aixa. A partir d'aquest diumenge, un grup d'escollits ja tindran en les seves cames el repte dels reptes. Aixa fa referència al nom d'una antiga eina que recorda a una destral per treballar la fusta. La utilitzaven els carreters per donar forma i vida als carros abans de circular pels camins. Aquest cap de setmana Aixa també es convertirà en una expressió. Si algú es passa de ritme durant la cursa, potser agafarà una bona Aixa, un bon cop de destral.
 
La història d'Aixa es comença a escriure a partir d'aquest diumenge, però des de Klassmark ja avisen que tenen intenció d'estendre el repte i el concepte a altres territoris. De moment començaran per casa, a Girona, on Sant Gregori es convertirà en l'epicentre de la cursa. Un poble amb gran tradició d'acollir esdeveniments esportius. L'Espai la Pineda està equipada amb tot el que el ciclista necessita. Un cop aparcat, disposarà de tots els serveis a un radi de 30 metres. L'Aixa Girona comença a bategar aquest diumenge.