La Clàssica Pedals del Clip, aquest cap de setmana pel Penedès

03/05/2019
Cicloturisme

La Clàssica Pedals del Clip, aquest cap de setmana pel Penedès

La Pedals del Clip arriba a una nova edició aquest cap de setmana, en la que és una de les trobades del ciclisme clàssic més rellevants de casa nostra. Es tracta d'una marxa cicloturista exclusiva per bicicletes clàssiques de carretera, anteriors a l’any 1987, amb Pedals de Clip (rastrales), cablejat de fre per sobre del manillar i manetes de canvi al quadre, tot i que també es poden utilitzar bicicletes amb quadres de nova construcció però sempre amb estil retro i equipades amb components originals de l’època (canvi, manillar, pedals, etc …).

La Pedals del Clip presenta dos  recorreguts: el llarg té uns 80 km i el curt 45 Km, i transcore per la comarca del Penedès, entre les províncies de Barcelona i Tarragona, majoritàriament per carreteres estretes, pistes rurals asfaltades amb poc trànsit i alguns trams curts de pistes de terra fàcils entre vinyes, masies i cellers. La sortida serà al poliesportiu de Sant Martí Sarroca a les 9h del matí del diumenge dia 5, tot i que el dissabte dia 4 a la tarda hi ha també la possibilitat de paticipar a la 2a cronoescalada a Sa Roca, que va fins al castell.

Igualment, la organització de la marxa, que corre a càrrec de la UC Vilanova, recomana portar roba, calçat i casc de l’època, tot per donar un aire més clàssic i de tornada al passat. Així mateix, els vehicles clàssics del Moto clàssic del Penedès acompanyaran la marxa. 

Enguany hi han confirmat la seva presència alguns ciclistes il·lustres com Fernando Escartín, Peio Ruiz Cabestany, Johan Bruyneel, Marco Serpellini, Miguel Soro o el carismàtic Jaume Mir.