La Marxa Cicloturista Ruta Pirinenca de les Tres Nacions reuneix 650 ciclistes

19/06/2018
Cicloturisme

La Marxa Cicloturista Ruta Pirinenca de les Tres Nacions reuneix 650 ciclistes

Amb gairebé 650 inscrits, una de les participacions més altes de les 39 edicions, juntament amb els acompanyants, la Marxa Cicloturista Ruta Pirinenca de les Tres Nacions va consolidar un gran cap de setmana ple de visitants a Puigcerdà per gaudir d'aquesta festa del ciclisme. Una prova inclosa dins el calendari del IX Circuit Ciclopirineus-Cultura Ciclista de la Federació Catalana de Ciclisme, la cinquena de les seves set proves.

A les vuit del matí, la regidora d'esports Sra. Mar Quera, membres del consistori i del Club Poliesportiu, Puigcerdà tallaven la cinta de sortida acompanyats d'un esportista excepcional com és José Antonio Hermida. El biker de Puigcerdà, cinc vegades olímpic, amb una medalla de plata i dos diplomes olímpics, Campió del Món i d'Europa és un habitual de la prova ceretana i aquest any no va voler faltar-hi, fent costat als participants i al Club Ciclista Poliesportiu Puigcerdà, organitzador de la marxa.

Els petards tradicionals, des de dalt del campanar i el repicó de campanes anunciaven la sortida i els ciclistes tenien per davant 140 quilòmetres que han estat superats entre 4 i 8 hores per un circuit dels més atractius i especials del Pirineu: les valls de la Cerdanya i Alt Urgell, Andorra amb el mític port d'Envalira (2400 m), França amb el coll de Puymorens i la vall del riu Querol. L'arribada de la marxa estava situada en el complex esportiu del Club Poliesportiu Puigcerdà, ple de nombrosos aficionats i familiars que esperaven l'arribada dels participants i on també hi han assistit per fer el lliurament de premis l'Alcalde de Puigcerdà Sr. Albert Piñeira, regidors i membres de la secció de ciclisme.​

Com és habitual, el Club Ciclista Poliesportiu Puigcerdà ha aconseguit un ampli suport social i esportiu amb la implicació nombrosos voluntaris i de les Federacions Catalana i Andorrana de Ciclisme. Molt important la col·laboració del Servei Català de Trànsit, l'Agència Andorrana de Mobilitat, Protecció Civil de Puigcerdà, Fundació Hospital de Puigcerdà, el suport de l'Ajuntament de Puigcerdà, els Ajuntaments de la Cerdanya i de les Parròquies Andorranes.

Destacable també el suport de les institucions dels governs Català, d'Andorra i de França i de les duanes espanyola, andorrana i francesa per la seva contribució en el bon desenvolupament de la Marxa Cicloturista "Ruta Pirinenca de les 3 Nacions". En l'apartat de marques, Coca-Cola, el RACC, "La Caixa", Carrefour Puigcerdà i Campus Cerdanya han contribuït com patrocinadors a arrodonir l'èxit d'una marxa amb el segell de trenta-nou edicions.