La Marxa Jufré Riuprimer arriba a la setena edició en bona forma

05/06/2019
Cicloturisme

La Marxa Jufré Riuprimer arriba a la setena edició en bona forma

Aquest diumenge 9 de juny tindrà lloc la setena edició de la Marxa Jufré Riuprimer, amb sortida i arribada a Santa Eulàlia de Riuprimer (Osona). La marxa organitzada per l'ex ciclista Josep Jufré, amb la col·laboració del Club Natació Vic-ETB va haver de modificar lleugerament el seu espai al calendari a causa de la jornada electoral viscuda el dia 26 de maig, però manté els seus recorreguts, 154 i 111km respectivament, que li han fet guanyar de fama d'una de les cicloturistes més exigents del calendari català.

La prova manté el recorregut de l’any passat, sortint del poble en direcció Vic i enfilant cap al port de La Trona, escenari habitual de la Volta Ciclista a Catalunya, la Setmana Catalana o del conegut Ral·li Catalunya Costa Brava. A partir d’aquest punt, es continua en direcció Alpens, passant per la Riera de Merlès. Els participants del recorregut curt aniran cap a Prats de Lluçanès, punt que coincidirà amb els de la ruta llarga que vindran de Gaià, Navàs i d’Avinyò. A partir de Parts de Lluçanès el recorregut serà el mateix per les dues distàncies, seguint en direcció a Oristà, on ens trobaran uns tobogans força impressionants. Seguidament, pujarem l’Alt de Fontfreda i ja baixarem cap a Riuprimer coincidint així amb l’última baixada de les últimes edicions.

D’aquesta manera es manté el recorregut que tanta bona rebuda va tenir l’any passat, passant per carreteres molt tranquil·les, poc transitades i amb un paisatge realment espectacular circulant per les comarques d’Osona, el Bages i el Berguedà. El circuit ha estat dissenyat pels mateixos cicloturistes del club Jufré Vic-ETB, ja que és una zona que cada vegada els ciclistes d’Osona hi tenen més tirada i on hi troben la tranquil·litat i el bon paisatge. També cal destacar en general el bon estat de l’asfalt en les carreteres gràcies això és un recorregut que anima sempre a rodar amb un bon ritme.

El recorregut llarg té 154,0 km i un desnivell positiu de 2.445 metres mentre que el curt en té 111 i un desnivell de 1.731 metres. L’objectiu de la marxa, com sempre, és gaudir d’una matinal de ciclisme amb bona companyia per un entorn privilegiat, amb carreteres bones i amb uns avituallaments abundants i de qualitat, acabant amb el dinar complet de fideuà i carn a la brasa per gaudir de tot l’esforç realitzat. La Marxa Cicloturista Jufré Riuprimer, d’acord amb la Federació Catalana de Ciclisme, incorpora les mesures necessàries per garantir la seguretat dels participants amb un únic objectiu: que sigui una jornada festiva per compartir i gaudir del nostre esport preferit!

La prova forma part del calendari de la Challenge Catalana de Cicloturisme, del Circuit de Llarga Distància i del Circuit Femení de Cicloturisme.