La Pedals de Clip celebra la seva 10ª edició

20/10/2021
Cicloturisme

La Pedals de Clip celebra la seva 10ª edició

La gran festa catalana del ciclisme clàssic, La Pedals de Clip, celebra aquest cap de setmana del 23 i 24 d'octubre la seva 10ª edició, que s'ha hagut d'aplaçar un any per culpa de la pandèmia. La marxa cicloturista penedesenca homenatja el ciclisme clàssic, per participants amb bicicletes anteriors a l'any 1987, com el propi nom de l'esdeveniment indica, amb pedals de clip, cablejat de fre per sobre del manillar i les manetes de canvi al quadre. Aquest 2021, la prova passa a ser organitzada pel Club Foix Cycling.

La marxa de Sant Martí Sarroca (Alt Penedès) tindrà dues rutes, la llarga d'uns 80 quilòmetres i la curta d'uns 49 quilòmetres per la comarca del Penedès, entre les províncies de Barcelona i Tarragona, terra de vins i caves. Un veritable plaer per carreteres estretes, pistes rurals asfaltades amb poc trànsit i alguns trams curts de pistes de terra fàcils entre vinyes, masies i cellers. Aquesta modalitat de cicloturisme clàssic ja fa molts anys que funciona en altres països d'Europa, especialment a Itàlia i a França, ells ja fa anys que organitzen marxes d'aquest tipus i aglutinen a molts ciclistes.

Els ex ciclistes Ángel Arroyo, Julio Jiménez i Marco Serpellini són els convidats d'aquest 2021, que un any més començarà les activitats dissabte a la tarda amb la ja tradicional cronoescalada al castell de Sa Roca. La marxa, que tanca les inscripcions aquest dimecres, recomana portar roba, calçat i casc de l'època, tot per a donar un aire més clàssic i de retorn al passat. Entre altres iniciatives, es comptarà amb la companyia de vehicles clàssics del Moto clàssics del Penedès.