La Pedals de Clip i La Clàssica de Foix s'uneixen per crear La Pedals de Foix

09/09/2023
Cicloturisme

La Pedals de Clip i La Clàssica de Foix s'uneixen per crear La Pedals de Foix

La Pedals de Clip i La Clàssica del Foix han unit forces aquest 2023 per crear La Pedals de Foix, una marxa cicloturista de carretera de caràcter clàssic que el diumenge 24 de setembre recorrerà les terres banyades pel riu Foix, entre vinyes i en plena tardor, amb sortida i arribada a Vilanova i la Geltrú (Garraf).

La marxa vol ser una trobada-concentració per gaudir de la bicicleta, del paisatge i per recordar el ciclisme clàssic i poder homenatjar exciclistes que tant ens van fer vibrar antany, compartint amb ells ruta i emocions. És una sortida pensada exclusivament per a bicicletes clàssiques de carretera, anteriors a l’any 1987, amb pedals de clip (rastrales), cablejat de fre per sobre del manillar i manetes de canvi al quadre.

La ruta tindrà 65 quilòmetres per la comarca del Penedès, a cavall entre les províncies de Barcelona i Tarragona, terra de vins i caves. Per carreteres estretes, pistes rurals asfaltades amb poc trànsit i alguns trams curts de pistes de terra fàcils entre vinyes, masies i cellers. L’organització recomana portar els pneumàtics en bon estat i inflats i, de la mateixa manera, també es recomana portar roba, calçat i casc de l’època, tot per donar un aire més clàssic i de tornada al passat.

Les inscripcions estaran obertes fins el dijous 21 de setembre a la mitjanit o fins arribar a les 150 inscripcions, que és el límit de participants que ha marcat l’organització.